Novosti Sport Događanja

[HKS TV] Bikovi se 'zagrijavaju' za doigravanje: Pobijediti Zadar je veliki prestiž

05.05.2022. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice moraju odigrati još jednu utakmicu u Ligi za prvaka prije nego krene uzbudljivo doigravanje! Bikovi gostuju u Zadru, kod još uvijek aktualnog prvaka Hrvatske, a bit će to dobra priprema za ono što ekipu Mladena Starčevića čeka u playoffu protiv Cedevite Junior.

"Zadar je prvak Hrvatske i on je naša inspiracija. Ne samo naša, nego i svih ekipa HT Premijer lige. Pobijediti Zadar je veliki prestiž i mi ćemo se maksimalno truditi da potvrdimo našu dobru kolektivnu igru koju prezentiramo u zadnje vrijeme," najavio nam je strateg Gorice pa dodao:

"Idemo dolje odigrati jednu čvrstu i dobru utakmicu jer to je zadnje kolo i nema više kalkulacija. Uskoro počinje doigravanje, mi smo u četvrtfinalu i bilo bi lijepo dočekati ga s pobjedom . Zadar ima fenomenalnu publiku i nadam se da će i ona popratiti ovaj meč te biti podrška kao domaćoj ekipi tako i nama. Na prošloj utakmici mi smo ugostili zadarske legende koje su uveličale našu proslavu, Zadar nas je tada dobio ponajviše zahvaljujući Carteru i Thompsonu. Odlični su bili Mavra i Junaković koji su također ekstra igrači. Želimo i dalje njegovati dobre odnose sa Zadrom, ali stalo nam je da utakmicu odigramo što bolje i kvalitetnije kako radi lige tako i radi naše pripreme za playoff."

Utakmica je na rasporedu u petak od 18 sati, uz prijenos na HKS TV.


Karlo Uljarević uvijek je posebno motiviran protiv svog bivšeg kluba: "Iako nam rezultat ove utakmice ne znači ništa posebno, ipak to je zadnja utakmica pred playoff i nadam se da ćemo što bolje odigrati. Na kraju, zašto se ne nadati i pobjedi?”

Prva utakmica četvrtfinala doigravanja kod Cedevite Junior na rasporedu je u srijedu 11. svibnja u Dvorani II Doma sportova, a druga u Velikoj Gorici, tri dana kasnije.



Hrvatski košarkaški savez je u Gospiću održao sastanak s predstavnicima svih klubova HT Premijer lige. Radi se o radnom sastanku koji se uobičajeno, svake godine, održava uoči početka sljedeće sezone, no koji je ove godine održan kalendarski ranije zbog što efikasnijeg planiranja financijskih, organizacijskih i sportskih parametara.

Prvi je to, doduše, put da su, osim uprava klubova, na službeni sastanak pozvani i glavni treneri klubova kako bi čula i zabilježila i riječ struke, kako bi svoj doprinos dali oni koji su na terenu direktno odgovorni za rezultate svojih klubova.

Klubovima je predstavljen program čija je zadaća snažan iskorak hrvatske košarke u Europu, a HKS traži partnere unutar lige koji će takav program podržati i pratiti. Radi se, ukratko, o prijedlogu muškog klupskog sustava natjecanja s HT Premijer ligom kao perjanicom hrvatskih košarkaških natjecanja te modalitetima priključivanja klubova FIBA-inoj Basketball Champions League, FIBA Europe Cupu i Alpe Adria Cupu. Klubovima je potanko objašnjeno na koji će način i pod kojim uvjetima imati priliku pristupiti navedenim europskim natjecanjima.

Cilj je Hrvatskog košarkaškog saveza zaštita nacionalnog identiteta lige i, ponajprije, konstantni razvoj hrvatskih igrača kao osnove za samu bit hrvatske košarke – hrvatsku reprezentaciju. S obzirom na činjenicu da u vrijeme reprezentativnih ciklusa najčešće ne možemo računati na naše NBA i euroligaške igrače, za aktivno sudjelovanje u reprezentaciji moramo imati spremne najbolje igrače domaće lige i europskih natjecanja. Mladi igrači, naglašeno je, uvjet su napredovanja hrvatske košarke, a ukazano je na četrdesetak igrača iz svih 12 klubova koje je posljednjih sezona iznjedrila HT Premijer liga i koji se smatraju budućom osnovom reprezentacije Hrvatske. Otišlo se i korak dalje – HKS u sljedećem razdoblju planira, sukladno financijskim mogućnostima, održavati kampove za perspektivne igrače, a klupskim trenerima je ostavljena opcija da na istima sudjeluju te s jedne strane stječu nova znanja, a s druge pomažu u procesu razvoja vlastitih igrača.

Gorica je ove sezone nastupila u Alpe Adria Cupu, a prije toga je igrala regionalnu ABA 2 ligu.

Podijeli