Novosti Sport Događanja

[HKS TV] Gorica u Zaboku: Cilj je nastaviti pobjednički niz

01.02.2020. / Damir Žbulj

Ove godine košarkaši Gorice još nisu izgubili, a pobjednički niz Sesarove momčadi traje još od prosinca! Nakon što je u Gradskoj dvorani slavio Split, zaredala su slavlja nad Alkarom u Sinju pa nakon blagdanske pauze i nad Šibenkom, Hermesom, Sonik Puntamikom i Vrijednosnicama Osijek u prvenstvu, a u međuvremenu su Goričani uspjeli i preko Dubrave izboriti i završni Final 8 turnir Kupa Kreše Ćosića, koji će se uskoro održati u Zadru.

Veliko iskušenje za turopoljskog premijerligaša bit će subotnji dvoboj u Zaboku, kod ekipe koju su svladali u posljednja dva međusobna dvoboja, no, na svom parketu. U srcu Zagorja je Gorica poražena u posljednja dva gostovanja i ako želi vratiti treću poziciju na ljestvici to se mora promijeniti.

Zabok je tipična domaćinska ekipa, koja uz glasnu podršku s tribina teško gubi bodove na svom parketu.

Gorica ukupno u šest posljednjih utakmica ne zna za poraz i morat će pružiti još jednu sjajnu partiju kako bi se nastavila trenutno najdulja pozitivna serija u HT Premijer ligi.

"U prošlom kolu ostvarili smo jako bitnu pobjedu. Bila je dobra utakmica, imali smo veliku prednost, ali smo tada upali u njihov ritam, malo smo se opustili i oni su nas sustigli. Lijepo smo se izvukli, uzeli bodove, što je najbitnije i tako moramo i nastaviti," najavio je gostovanje u Zaboku Ante Gospić, koji je tek nedavno stigao u Goricu, ali se jako brzo uklopio i postao važan kotačić u Sesarovom košarkaškom stroju.

Dvoboj 18. kola nacionalnog natjecanja na gostovanju u Zaboku počinje u 19 sati, a možete ga pratiti u prijenosu uživo putem HKS TV-a:

KK Zabok - KK Gorica (REZULTAT)

U 19. kolu, 8. veljače, Gorica na svom terenu dočekuje Adria Oil Škrljevo.

KREŠIN KUP

Veljača je rezervirana i za završnicu Kupa Kreše Ćosića, gdje će Gorica pokušati nadmašiti prošlosezonski povijesni uspjeh i plasman u polufinale preko domaćina Splita.

Ove godine igra se u Zadru, u Krešinom domu na Višnjiku, a Sesarova momčad prvi dvoboj igra u srijedu 12. veljače od 15.30 sati protiv Hermes Analitice.

Ako opravda status favorita i prođe ponovno među četiri najbolje ekipe za mjesto u finalu borit će se u četvrtak, 13. veljače, od 18 sat protiv pobjednika dvoboja Cibone i Šibenke.

Veliko finale igra se u subotu, 15. veljače, u 17.30 sati.

HRVATSKI KOŠARKAŠKI KUP KREŠIMIR ĆOSIĆ, FINAL 8 ZAVRŠNICA

Četvrtfinale: srijeda, 12.2.2020.

Par B: KK Gorica – KK Hermes Analitica 15:30
Par C: KK Split – KK Pula 1981 18:00
Par D: KK Zadar – KK Sonik Puntamika 20:30

Polufinale: četvrtak, 13.2.202.

Par E: Pobjednik para A – Pobjednik para B 18:00
Par F: Pobjednik para C – Pobjednik para D 20:30

Finale: subota, 15.2.2020.

Pobjednik para E – Pobjednik para F 17:30

 

 

Podijeli