Novosti Sport Događanja

Hrvački klub Velika Gorica 1991 poziva djecu u svoju školu: To je idealan sport

18.01.2019. / Damir Žbulj

Hrvački klub Velika Gorica 1991 poziva svu zainteresiranu djecu da im se priključe u školi hrvanja!

Iz kluba su pojasnili i roditeljima zašto je ovaj olimpijski sport ideala za razvoj njihovog djeteta...

Zašto baš hrvanje?

"Hrvanje je po mišljenju stručnjaka idealan sport za djecu. Osim što razvija u velikoj mjeri motoričke (koordinaciju, snagu, brzinu, fleksibilnost, ravnotežu) i funkcionalne sposobnosti, hrvanje ima veliki utjecaj na razvoj kognitivnih sposobnosti odnosno razvoj fokusa i pažnje, brzine obrade informacija, logičkog zaključivanja i rasuđivanja kao i razvoja samomotivacije i discipline."

Zašto se smatra kako ovaj kontaktni sport nije opasan...

"Hrvanje je kontaktan sport, ali nema udaraca, gušenja niti poluga već je jedina destrukcija protivnika tako da ga se zadrži leđima oslonjenim na podlogu odnosno strunjaču. Istraživanja su dokazala kako hrvanje spada u sportove s najmanje ozljeda, a to nije ni čudo jer hrvanje razvija u jednakoj mjeri cijeli koštano mišićni sustav."

Treninzi su zanimljivi i korisni, a održavaju se u dvorani OŠ Nikole Hribara i Gradskoj sportskoj dvorani.

"Treninzi se baziraju na višestrani razvoj. Trening se sastoji od raznih igara za razvoj svih sposobnosti, gimnastičkih elemenata (koluti, zvijezde, stojevi, salta, upori, naupori…), metodika obuke padova i hrvačkih tehnika, štafetne igre i utjecaj na razvoj discipline, samokontrole i samomotivacije.

Jedna od najvažnijih potreba djece jest ona za kretanjem zato budite podrška svome djetetu da ustraje u sportu kako bi od malih nogu stvorilo naviku za tjelovježbom i zdravim životom. Navika tjelovježbe stječe se u mladosti!"

U OŠ Nikole Hribara možete navratiti u utorak i četvrtak od 20.30 do 21.30 sati, dok se u Gradskoj sportskoj dvorani strunjače za hrvanje 'u akciji' u srijedu od 20.30 do 22 sata te u četvrtak od 19 do 20.30 sati.

 

Podijeli