Novosti Sport Događanja

Hrvatska malonogometna reprezentacija dolazi u Odranski Obrež!

11.09.2018. / Damir Žbulj

Hrvatska malonogometna reprezentacija u utorak 11. rujna od 20 sati, na terenu NK Dinamo u Odranskom Obrežu, igra prijateljsku utakmicu sa Slovenijom, u sklopu priprema za skorašnje Svjetsko prvenstvo, koje će se od 23. do 29. rujna održati na fantastičnoj lokaciji u portugalskom Lisabonu, pod okriljem novoosnovane Svjetske malonogometne federacije – ISF (International Socca Federation).

Nakon gostovanja kod Slovenaca proteklog tjedna, predstavljanja atraktivnih dresova s motivima Hrvatske i povijesne pobjede, bit će ovo prva utakmica naše nove malonogometne reprezentacije na tlu Lijepe naše.

Utakmica u Sloveniji završila je 2:2, golovima Marka Pavlovića i Marija Skorina, a izabranici Dina Kovača, legende našeg malog nogometa i višestrukog osvajača Kutije šibica, slavili su nakon raspucavanja s bijele točke.

Na popisu izbornika za Svjetsko prvenstvo u Portugalu su kapetan Ivan Rančić, vratari Marin Maglica i Mislav Miklec te Mario Skorin, Mario Rac, Dino Škibola, Ante Kulji, Marin Krajina, Karlo Pagadur, Marko Švagelj, Matija Stepić, Filip Vojnović i Marko Pavlović.

Za vrijeme uvodnih treninga Kovač je poseban naglasak stavio na fizičku pripremu igrača te na uvježbavanje prekida, dok je reprezentativce posebno oduševio njegov pristup i način rada.

“Velika mi je čast što sam izbornik hrvatske malonogometne reprezentacije, jer nema veće časti od toga kada predstavljaš svoju zemlju, kad igraš za Hrvatsku. Smatram da s igračke strane nema većeg zadovoljstva od igranja na glavnom trgu u Lisabonu. Ako će još k tome biti i pun stadion i ako će nas ljudi u Hrvatskoj pratiti putem TV ekrana, mislim da dečkima neće manjkati motiva da se pokažu u najboljem svjetlu,” rekao je izbornik Kovač.

Na premijernom Svjetskom prvenstvu nastupaju 32 reprezentacije, a Hrvatska je smještena u skupinu G, zajedno s Njemačkom, Angolom i Indijom. Natjecanje ćemo otvoriti 23. rujna protiv Angole u posljednjoj utakmici prvog dana natjecanja koja se igra u 23.15 sati po hrvatskom vremenu.

“Pogledao sam nastupe Njemačke s njihovih prijašnjih natjecanja. Iako su puni snage, čini mi se da su to sve velikonogometaši koji ne znaju neke malonogometne kretnje i taktike, tako da bi ih se dalo ‘prevariti’ na neke trikove. Ostale dvije reprezentacije ne znam. Nisam mogao pronaći snimke njihovih utakmica tako da su velika nepoznanica. Sigurno će izabrati najbolje nogometaše koje mogu i sigurno će dati sve na terenu tako da niti jedan protivnik neće biti lagan,” analizirao je Kovač protivnike u grupnoj fazi natjecanja te dodao:

"Mislim da će svi htjeti Hrvatsku predstaviti u najbolje svjetlu, pogotovo nakon sjajnog rezultata nogometne reprezentacije u Rusiji."

“U Hrvatskoj je mali nogomet jako popularan. U skoro svakom selu u se igraju turniri ili neka liga tako da je baza igrača za ovakva natjecanja jako velika. Mislim da ISF kao svjetska federacija radi jako dobar posao. Ovo je jako lijepa priča koja bi kroz godine mogla još više zaživjeti i postati vrlo popularna”, zaključio je Kovač.

Za titulu svjetskog malonogometnog prvaka borit će se ukupno 32 reprezentacije, koje su smještene u osam skupina. Najbolje dvije reprezentacije iz svake grupe natjecanje će nastaviti u osmini finala.

Spektakularan montažni stadion gdje će se igrati utakmice bit će smješten na centralnom trgu Praça do Comercio. 

Prema pravilima ISF-a, svjetsko prvenstvo igra se u sustavu 5+1, a pravila su najsličnija onima koja se u Hrvatskoj prakticiraju na vrlo popularnom turniru Kutija šibica, stoga naši reprezentativci ne bi trebali imati problema s prilagodbom.

Veseli i činjenica kako je osiguran televizijski prijenos sa Svjetskog prvenstva iz Portugala, a u Hrvatskoj će se utakmice moći pratiti na Sportskoj televiziji (SPTV) i novopokrenutom Planetsport TV-u.

Ambasador svjetske smotre najboljih amaterskih haklera je legenda brazilske reprezentacije i ikona svjetskog nogometa, Roberto Carlos, dok će na otvaranju pravdu dijeliti umirovljeni Fifa arbitar Mark Clattenburg, koji je u svojoj bogatoj karijeri sudio i finale Europskog prvenstva i finale Lige prvaka.

Galerija slika

Hrvatska malonogometna reprezentacija dolazi u Odranski Obrež! Hrvatska malonogometna reprezentacija dolazi u Odranski Obrež! Hrvatska malonogometna reprezentacija dolazi u Odranski Obrež!

Podijeli