Novosti Sport Događanja

'I move 4 Fuji' u Zadru na Wings for Life World Run!

08.05.2018. / Damir Žbulj

Velikogorički Judo klub osoba s invaliditetom Fuji i ove je godine sudjelovao na humanitarnoj utrci Wings for Life World Run, koja je u Zadru okupila osam i pol tisuća sudionika.

Profesionalci, amateri, stari i mladi, kao i sudionici u kolicima – jedni uz druge, zajedno s više od 100 tisuća ljudi diljem svijeta, krenuli su s jednim ciljem u srcu i na umu – trčati za one koji ne mogu i učiniti ozljede leđne moždine izlječivima.

Među njima je bila i brojna ekipa pod nazivom 'Judo team Fuji', koja je ukupno pretrčala 231,36 kilometara ili u prosjeku 8,9 kilometara po trkaču!

"Za početak puno hvala najjačoj karici u timu, Petri Jakopović, koja je pretrčala čak 24,19 kilometara..."

"Heroj dana bio je Darko Mićanović s pretrčanih 16 km! Ali, nije jedino on herojski odradio utrku. Možemo reći da su svi dali sve od sebe, a posebno smo ponosni na naša dva para u kolicima s pretrčanih šest kilometara (Drago i Matej) i 5,4 km (Dinka i Ines)! E, to je bio posao jer vremenski uvjeti bili su iznimno teški. Također, hvala i dečkima iz 'Pravila igre' koji su noć ranije imali svirku i svejedno se drugi dan pojavili na startu i pretrčali nam blizu 30 km. Dan kasnije svi smo u bolovima, ali dobri su to bolovi, za višu svrhu," poručili su iz Fujija.

 

"Ovo je bila naša najveća akcija do sada. Zahvaljujemo se svima koji su nam financijski i logistički olakšali realizaciju! Znaju oni tko su, ali ne žele da ih javno pohvalimo i da im se javno zahvalimo."

U judo klubu osoba s invaliditetom Fuji najavili su nastup na ovoj sjajnoj utrci i iduće godine: "Bit ćemo brojniji, jači i definitivno pripremljeniji. Tko želi biti dio 'I move 4 Fuji' pokreta, dobrodošao je. Trčimo za sve koji to ne mogu, a posebno za naše članove!"

Zajedničkim snagama u cijelom svijetu je prikupljeno preko tri milijuna eura koji je u cjelokupnom iznosu namijenjen neprofitnoj međunarodnoj zakladi Wings for Life, koja se bavi istraživanjima leđne moždine.

Galerija slika

'I move 4 Fuji' u Zadru na Wings for Life World Run! 'I move 4 Fuji' u Zadru na Wings for Life World Run! 'I move 4 Fuji' u Zadru na Wings for Life World Run!

Podijeli