Novosti Sport Događanja

Idealan rasplet prije odlaska na zaslužene praznike

15.12.2019. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice na najbolji su mogući način zaključili prvi dio sezone Paket 24 Premijer lige, slavljem na gostovanju u Bjelovaru.

Goričani su i prije posljednjeg ovogodišnjeg nastupa potvrdili 'jesneski naslov', ali je bilo jasno kako će trener Andrija Nikolić inzistirati na maksimalnom angažmanu prije zimske pauze i odlaska na zasluženi predah.

Vidjelo se to u finišu dvoboja kod Bjelovara...

U izjednačenom prvom poluvremenu, u kojem je i Gorica imala dva pogotka viška, domaćin je prije samog odlaska na predah napravio razliku, koju je čuvao sve do posljednjih desetak minuta susreta.

Raspucani Dominik Smojver omogućio je Bjelovaru u nekoliko navrata i 'plus tri', ali na krilima sjajne igre u obrani i ponovno raspoloženog Sladoljeva među vratnicama Goričani okreću dvoboj u svoju korist. Golovima Šafranka i Ćavara na ulasku u zadnjih deset minuta Gorica dolazi do prednosti koju više nije ispustila. Domaćin je prijetio, ali Gorica je svaki put imala pravo rješenje u napadu, uz sigurnu realizaciju Vrdoljaka, Ćavara, kapetana Cekovića ili Goričaneca. Posao je u posljednjoj minuti svojim petim pogotkom ua utakmici zaključio Rudolf Zvonimir Šafranko.

Ponovno je briljirao Davor Ćavar s osam golova iz devet pokušaja, a sjajan je u izostanku ozlijeđenog Ivana Laljeka bio i Jakov Vrdoljak, koji se šest puta upisao u listu strijelaca.

Izniman doprinos dao je i vratar Tomislav Sladoljev s ukupno 13 intervencija, od čega je domaćim igračima 'skinuo' čak pet sedmeraca!

Zanimljivo kako je Gorica do bodova u Bjelovaru stigla bez ijednog dosuđenog penala u njenu korist.

Nikolića i njegovu momčad dodatno je prije Božićnih i Novogodišnjih blagdana razveselio i poraz Dubrave u Umagu pa Gorica sada pred prvim pratiteljima ima čak pet bodova viška..

U siječnju je reprezentativna pauza, Hrvatska nastupa na Europskom prvenstvu, a klupska akcija nastavlja se u početkom veljače, kad u Veliku Goricu stiže vinkovačka Spačva, ugodno iznenađenje prvog dijela sezone. 

 

HRK GORICA: Tomislav Sladoljev 13 obrana (5 - 7m), Stipe Purić; Hrvoje Ceković (2/3), Filip Grga Zrinušić, Filip Goričanec (2/3), Bruno Negran (1/2), Julijan Šalić, Antonio Vrbić, Davor Ćavar (8/9), Ivan Žarković (3/4), Paolo Kraljević, Rudolf Zvonimir Šafranko (5/11), Zvonimir Srna (0/2), Antonio Čelić, Jakov Vrdoljak (6/9), Dominik Gal (2/2)

 

 

 

Podijeli