Novosti Sport Događanja

"Idemo na zasluženi odmor!"

15.12.2018. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice pozitivno su zaključili ovu sjajnu polusezonu u kojoj su na iznenađenje mnogih završili na petom mjestu s 27 osvojenih bodova u 18 odigranih kola.

Dvoboj s Lokomotivom završio je bez pobjednika (2:2), a trener Sergej Jakirović vidljivo je bio zadovoljan nakon što je njegova momčad prekinula niz od tri uzastopna poraza.

-->>Čabraja i Atiemwen osigurali vrijedan bod prije zimske pauze!

"Nakon tri poraza jasno je kako je ovo za nas izuzetno pozitivan rezultat, izboren u ovakvim vremenski uvjetima. Kod Lokomotive to nikad nije lako napraviti. Moramo biti zadovoljni."

"Smatram kako su obje ekipe dale svoj maksimum u ovom trenutku, postignuta su četiri pogotka..."

"Mogu žaliti za šansom Zwolinskog kod 1:1. Tko zna? Možda bi se utakmica okrenula tada na našu stranu, ali opet moram biti sretan jer smo izjednačili u završnici utakmice," poručio je strateg Gorice.

Igrači su se već 'razbježali' na sve strane svijeta, ali novo okupljanje zakazano je već za 5. siječnja.  

"Idemo na zasluženi odmor! Čestitao bih svima u klubu na ovoj polusezoni, stvarno je bila fantastična. Trebamo se sada dobro odmoriti, pregrupirati i nastaviti u ovom smjeru."

Drugi dio sezone počinje 2. veljače na gostovanju kod Rijeke na Rujevici.

"Imat ćemo samo četiri tjedna za pripremu nastavka sezone, ali moji igrači su pravi profesionalci i odradit će sve što treba. Dobili su program rada i za vrijeme pauze i nadam se kako ćemo u nastavku sezone igrati i kao u ovom jesenskom dijelu."

DABRO i ARŠAKJAN VEĆ NAPUSTILI GORICU

Naravno, bit će zanimljivo vidjeti s kojim kadrom će se krenuti u nastavak natjecanja. Nigerijac Atiemwen i Poljak Zwolinski, prije svih, izazvali su veliko zanimanje klubova na tržištu...

"Svi igrači imaju ugovore i nadam se kako će svi ostati. No, ako stigne ponuda koja će zadovoljiti i igrača i klub, ja to sigurno neću spriječiti. Najgore je kad u momčadi imate nezadovoljnog igrača. Mislim kako će svi ostati i kako ćemo se još pojačati."

Svakako je Jakirović mislio na ključne igrače. Napadači Marko Dabro i David Aršakjan nisu jedni od njih. Stigao je u Goricu početkom srpnja iz Cibalije, ali se nije uspio nametnuti i došlo je do sporazumnog razlaza...

"HNK Gorica i napadač Marko Dabro sporazumno su raskinuli ugovor. Dabro je u momčad Gorice službeno stigao 1. srpnja ove godine iz HNK Cibalije gdje je upisao četrdeset i pet nastupa u prvenstvenim utakmicama, a dvije godine je proveo i u redovima talijanske Fiorentine. U Goričkom dresu debitirao je na domaćem terenu protiv Inter Zaprešića i odigrao ukupno tri utakmice. Ovim putem želimo zahvaliti Marku na doprinosu klubu i zaželjeti mu puno sreće i uspjeha u daljnjoj karijeri.

"HNK Gorica i napadač David Aršakjan sporazumno su raskinuli ugovor. Aršakjan je za Goricu potpisao u srpnju ove godine dolaskom iz danskog prvoligaša Vejle BK, a za Goricu je debitirao u Splitu protiv Hajduka i odigrao ukupno četiri utakmice u HT Prvoj ligi. Hvala Davidu na doprinosu u klubu i puno sreće u nastavku karijere." poručili su iz kluba.

HT Prva liga:
1.    Dinamo Zagreb    17    13    3    1    42
2.    Rijeka    17    9    6    2    33
3.    Osijek    17    9    4    4    31
4.    Lokomotiva    18    9    4    5    31
5.    HNK Gorica    18    8    3    7    27
6.    Hajduk    17    5    8    4    23
7.    Inter Zaprešić    17    5    2    10    17
8.    Slaven Belupo    17    2    10    5    16
9.    Istra 1961    17    3    3    11    12
10.    Rudeš    17    0    3    14    3

(Foto: NK Lokomotiva Zagreb)

Podijeli