Novosti Sport Događanja

Igor Vrban i Ines Grdenić brane boje Lijepe naše na Svjetskom prvenstvu u Čileu!

07.10.2019. / Damir Žbulj

Fantastične vijesti stigle su iz Rijeke s Croatia Opena, uz samoborskog Grand Prixa, jednog od najjačih i najvećih karate turnira u ovom dijelu Europe.

Igor Vrban se priključio Ines Grdenić u hrvatskoj reprezentaciji koja će se od 23. do 27. listopada natjecati na Svjetskom prvenstvu za mlađe seniore i mlađe seniorke u Čileu.

Croatia Open bio je posljednji kvalifikacijski turnir, a pošto je Ines već ranije osigurala svoje mjesto, Igor je kroz kvalifikacijski sustav izborio svoje nastup u teškoj kategoriji.

Kroz četiri turnira i troje obaveznih priprema je prikupio najviše bodova i zaslužio svoje mjesto u nacionalnoj izabranoj vrsti koja ide u Čile.

Ines je u Rijeci osvojila dvije medalje, broncu u seniorskoj konkurenciji do 50 kilograma te zlato u kategoriji mlađih seniorki.

Od ostalih boraca karate kluba Velika Gorica najbliže je medalji bio Petar Orešković, koji je dobio dvije borbe, ali je u trećem kolu zaustavljen od predstavnika Slovačke.

Dominik Kučan, Igor Vrban i Mia Mijović nažalost ovo natjecanje završavaju u prvom kolu, bez mogućnosti repasaža.

Katja Braica u uzrastu učenica osvaja broncu, a u starijem uzrastu mlađih kadetkinja srebro.

Osim Katje medalju su osvojili još Ema Jukić, Vito Hulina i Nikola Huzjak u uzrastu učenika/ca (10, 11 god.) također odradivši odlične borbe.

Jako blizu medalji su bili Andro Vuković, Mihael Potočki i Luka Tačković no nažalost gube u mečevima za broncu čime završavaju na petom mjestu. Još su nastupili Noel Jeromić, Vita Kučan, Matea Kordić, Ema Filković, Lucija Kirinić i Filip Kaurin.

Na Croatia Openu nastupilo je preko 1900 natjecatelja iz 25 država, a Velikogoričani su nastupili s 18 natjecatelja u ukupno 25 kategorija.

Podijeli