Novosti Sport Događanja

Ines Grdenić ušla u Razvojni program HOO-a!

26.04.2018. / Damir Žbulj

Naša sjajna mlada karatistica Ines Grdenić, višestruka najbolja sportašica Velike Gorice, zahvaljujući vrhunskim rezultatima zaslužila je svoje mjesto u Razvojnom programu I Hrvatskog olimpijskog odbora.

Vijeće HOO-a uvrstilo je Ines na posljednjoj sjednici u Program čiji su temelji postavljeni 1999. godine programom potpore i praćenja razvoja mladih sportaša, a danas su dugoročni i strateški obvezujući modeli praćenja razvoja sportaša od 15. godine do statusa reprezentativca i olimpijskog kandidata.

Većina razvojnih programa uvodi se 2006. godine kao prioritet investicije u redovne programe saveza među kojima je i program potpore stručnom radu, trenerima, uveden 2009. godine. Razvojni program predolimpijskog i olimpijskog ciklusa u funkciji su priprema za kvalifikacija i nastupa vrhunskih sportaša na Olimpijskim igrama. Osnova ovom pristupu su znanstveno utemeljene metode u modelima dugoročnog planiranja i programiranja trenažnih procesa.

Cilj programa je individualni pristup svakoj kategoriji sportaša i pružanje potpore za postizanje vrhunskih rezultata. Većina današnjih olimpijaca bila je korisnikom nekih od razvojnih programa HOO-a.

Svrha Programa potpore sportašima mlađih dobnih kategorija je razvoj i unapređenje rezultata sportašica i sportaša, čije su motoričke i funkcionalne sposobnosti, kognitivne sposobnosti i konativne osobine iznad prosjeka njihove sportske populacije, odnosno čije prirodne osobine i početni rezultati ukazuju na mogućnost ostvarenja vrhunskih rezultata.

Grdenić je ove godine na Europskom prvenstvu u kategoriji mlađih seniora osvojila brončano odličje, a osvajačica je medalja na brojnim velikim natjecanjima u mlađim dobnim uzrastima na kojima je nastupila. 

(Foto: Karate klub Velika Gorica)

 

Podijeli