Novosti Sport Događanja

Iskusni Marko Habijanec i dojučerašnji juniori "love" Super ligu

12.10.2016. / Nefertum IT
Obljetnicu povodom šezdeset godina igranja stolnog tenisa u Velikoj Gorici, koja će se proslaviti 2018. godine, Stolnoteniski klub Velika Gorica Stanfar želi dočekati kao prvoligaš. Posljednji puta su u najvišem rangu velikogorički stolnotenisači zaigrali u sezoni 2010./2011., kada su se ekspresno vratili nazad u drugi razred u kojem s promjenjivim uspjehom igraju svih ovih godina.

Glavni cilj bio je da stasa plejada mladih igrača koji su poslije neuspješne prvoligaške avanture priključeni seniorskoj ekipi. U posljednjih pet godina u tome se i uspjelo jer su tadašnji klinci, Martin Petrović, Marko Dolibašić, Domagoj Šurina i Domagoj Elger uz prekaljenog Krunoslava Markana i po potrebi Davora Belužića, skupljali potrebno iskustvo kako bi se ovog ljeta igračkim povratkom Marka Habijaneca odlučilo napasti Super ligu.

Povratak nakon dvadeset i tri godine

Marko Habijanec jedan je od izdanaka velikogoričke stolnoteniske škole koja je pod mentorstvom braće Radočaj, Miljenka i Ive, izbacila podosta kvalitetnih igrača. Uz Habijaneca,tu su još i Kruno Markan, Davor Belužić, Miroslav Taboršak, Jurica Huzjak i Tomislav Japec. Međutim, u Velikoj Gorici, gdje posljednjih deset godina radi kao trener s mlađim kategorijama, kratko se zadržao, kruh je zarađivao igrajući za niz hrvatskih klubova, a jedan dio karijere proveo je i u Njemačkoj.

st vg velika.jpg

-Posljednji put sam za klub igrao sada već davne 1993. godine s 18 godina. Upravo sada ekipu čine dečki tih godina, Martin Petrović i Marko Dolibašić, s kojima želim ući u Super ligu. Osjetio sam da su i njihovi motivi takvi, aja svojim iskustvom i znanjem mogu pomoći njima i klubu da ponovno postanemo prepoznatljivim superligašem kao što smo to nekada i bili- započeo je razgovor Marko Habijanec koji je s ovim dečkima prošao „sito i rešeto“ u mlađim kategorijama u kojima su Velikogoričani postigli zapažene rezultate i na nivou Hrvatske.

-Martin je još kao kadet ušao u nacionalnu vrstu te je iza njega pet godina reprezentativnog staža. Gledajući pojedinačno, Martin je kroz ligu imao između sedamdeset i osamdeset posto pobjeda, dok je Dolibašić bio na omjeru od pedeset do šeszdeset posto pobjeda. Nadam se da ćemo to uspjeti podići te da ćemo uz moje igre uspjeti u našem cilju da sljedeće sezone igramo Super ligu- kaže nam Habijanec.

st vg velika 2.jpg

Jaska i Dugo Selo glavni konkurenti

Velikogoričani su tako javno izrekli svoje ambicije, a na putu da se one i ostvare kao glavni oponenti stoje im Jaska i Dugo Selo. No, gorički klub za te mečeve priprema i malo iznenađenje u vidu predsjednika Davora Belužića koji će se za tu prilikuaktivirati.

-To su otvoreni mečevi jer Jaska se uz Jelića i Đurinovića pojačala i bivšim  olimpijcem iz Atlante, Damirom Atikovićem, dok je Dugo Selo konstantno jako i nemaju slabu točku- o konkurenciji će prvi velikogorički reket koji ključeve uspjeha drži u svojim rukama.

st vg velika 1.jpg

Inače, posljednje dvije sezone Habijanec je proveo igrajući u prvoligaškoj konkurenciji za klubove s Kvarnera za koje je imao stopostotni učinak nastupajući u pojedinačnoj konkurenciji i igri parova.

-Ne bih rekao da je to bio „mačji kašalj“ jer svaki meč je za sebe, a ja uvijek u svaki meč ulazim ozbiljno. Kod mene nema podcjenjivanja protivnika jer ti mladi igrači su sve bolji i bolji te vas žele pobijediti, no ja se još uvijek ne dam- kaže nam Marko kojeg smo uhvatili u jutarnjem treningu u Gradskoj sportskoj dvorani, gdje je klub u potpunosti prebacio svoj rad.

Prelaskom dojučerašnjih juniora u seniorske vode u klubu nije nastala praznina. Na njihova mjesta već su uskočili neki novi klinci, a tu su i početnici koji pod stručnim okom Marka Habijaneca uče prve stolnoteniske korake.

U natjecanju su još dvije ekipe

Uz pojačanu seniorsku ekipu, gorički klub će u natjecanju imati još dvije ekipe kroz koje će mladi igrači (Ivan Gusić, Karlo Javor, Tian Smolčić, Andrej Smolčić, Sara Hunjak, Magdalena Bradić, Eva i Dora Bošnjak, Hana Milovanović, Dominik i Lovro Pita, Leon Prosenjak, Karlo Štabi, Martin Takač i Jurica Bošnjak) u natjecanju Druge i Županijske lige stjecati potrebno iskustvo. Veliku pomoć Habijanec ima i u vidu novog dopredsjednika Branka Dujmovića koji je maksimalno motiviran po svim klupskim pitanjima, a naročito glede proširenja podmlatka.

-U klubu su svi pozitivni gledajući na to da smo mlada ekipa te se svi vesele što sam se vratio kako bih pomogao klubu da uđe u Super ligu- o atmosferi će Marko.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju VGdanas novina broj 95

Podijeli