Novosti Sport Događanja

Ivan Njegač u borbi karijere!

01.06.2018. / Damir Žbulj

Ivan Njegač sprema se za meč svoje karijere! U Velikoj Britaniji će se 16. lipnja boriti protiv bivšeg trostrukog svjetskog prvaka Rickyja Burnsa, 35-godišnjeg Škota, koji u svojoj karijeri ima impresivnu statistiku (41-7-1, 14 KO).

Burns je šampionski pojas osvajao u tri različite kategorije, a bez titule je ostao prošlog travnja protiv Juliusa Indonga. nakon toga zaredao je još dva poraza i u njegovom stožeru smatraju kako mu je idući meč prilika za povratak na pobjedničke staze.

Naš Ivan sigurno ne misli tako!

Njegač (10-5, 3 KO) se ozbiljno sprema za meč na šest rundi sa svojim trenerom Vedranom Perekovićem te Stjepanom Štefom Bačurinom i Marinom Bašićem, koji je zadužen za kondicijsku pripremu. Ivan je ove sezone dva puta boksao za Hrvatske vitezove u WSB Svjetskoj boksačkoj seriji te je upisao dva poraza, međutim, statistika u ovakvim borbama ne mora značiti previše.

Burns je borac u godinama i može se svladati. Trenutno drži 19. poziciju svjetske ljestvice i pobjedom bi Njegač napredovao na njegovo mjesto, što bi mu dodatno otvorilo brojne mogućnosti u razvoju njegove profesionalne karijere.

 

Podijeli