Novosti Sport Događanja

Ivan Prelec potvrđen za trenera Istre 1961

15.06.2019. / Damir Žbulj

Velikogorički nogometni stručnjak, koji je Goricu i uveo u HT Prvu ligu, Ivan Prelec, preuzeo je posao trenera Istre 1961, pulskog prvoligaša, koji se ove sezone ispadanja spas u dodatnim kvalifikacijama sa Šibenikom.

Prelec je nakon velikog uspjeha s Goricom i podizanja pobjedničkog trofeja u Drugoj HNL odlučio sreću potražiti u Poljskoj, kao pomoćnik Deana Klafurića u varšavskoj Legiji.

Međutim, nakon što nisu uspjeli ispuniti nerealne ambicije klupske Uprave i osigurati Ligu prvaka, morali su obojica napustiti Varšavu.

U igračkoj karijeri je prošao nogometnu školu Dinama, zbog ozljeda nikad nije zaigrao na najvišoj razini, a za svoj gušt igrao je u Poletu, Radniku, Udarniku i Mraclinu. 

Proteklu sezonu bio je bez angažmana, no, odlučio se vratiti trenerskom poslu i preuzeti pulski 'vrući krumpir', gdje je prije nekoliko dana otkaz dobio Igor Cvitanović, koji im je osigurao prvoligaški opstanak.

Istra 1961 u strateškom je partnerstvu sa španjolskim Alavesom, što će mu diktirati i igrački kadar s kojim će raspolagati u novoj avanturi.

Vijest je potvrđena i na službenim klupskim stranicama:

"Ivan Prelec novi je trener NK Istre 1961

Svoju trenersku karijeru započeo je 2014. godine u NK Dinamo kao trener juniora, a kasnije kao trener U-17 momčadi. U Dinamu se zadržao do 2017. godine, kada prelazi u HNK Gorica, gdje postaje glavni trener momčadi.

Nakon trenerske dužnosti u HNK Gorica, odlazi u Varšavu (Legia), gdje obavlja dužnost asistenta glavnog trenera.

Dobrodošao!

#ForzaIstra "

Vatreno krštenje u HT Prvoj ligi imat će 20. srpnja na Poljudu kod Hajduka, u drugom kolu Istra 1961 gostuje u Zaprešiću, dok se u svoju Veliku Goricu na Gradski stadion Prelec, koji će u srpnju napuniti tek 32 godine, vraća krajem kolovoza, u šestom kolu prvoligaškog natjecanja.

 

Cjelokupni raspored odigravanja utakmica dostupan je OVDJE.

U Puli se u posljednjih godinu dana promijenilo pet trenera, nakon što je Darko Raič-Sudar klub prošle godine spasio ispadanja iz HT Prve lige, stigla su dva Španjolca, Manolo Márquez i Curro Torres, koji su u Puli bili tek stotinjaka dana. U listopadu je za trenera imenovan Krunoslav Rendulić, dok je od ožujka ove godine Žuto-zelene vodio Cvitanović, koji je otkaz dobio ovaj tjedan.

Podijeli