Novosti Sport Događanja

Iza kulisa: Mnoga poznata lica popratila gostovanje Cedevite

31.10.2016. / Nefertum IT
Baš kao i zimus kada je Gorica u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića ugostila Cedevitu i ovoga puta osjetila se pozitivna groznica pred utakmicu. Tom utakmicom za koju su iza koševa montirane i dodatne tribine postavljen je i rekord dvorane. Natiskalo se u nju za tu priliku gotovo tisuću znatiželjnika koji su željeli vidjeti Mršićevu momčad na djelu.

Gužva na tribinama

Prvo ovosezonsko gostovanje Cedevite u Velikoj Gorici ponovno je zainteresiralo mnoge. Gužva je dakako bila manja, montažnih tribina nije bilo, no sva sjedeća mjesta na tribinama, kao i na stolicama ispod koševa bila su popunjena. Neki su čak i stajali. Odavno u dvorani nije viđen takav skup košarkaških imena; izbornik reprezentacije Aleksandar Petrović stalni je gost, a dolaskom Filipa Cvjetičanina i Davida Ušića, utakmice ne prepuštaju još dvojica bivših igrača Cibone iz tih zlatnih vremena, Danko Cvjetičanin i Sven Ušić.

kulisa velika.jpg

No, ovoga puta bila je tu i mlađa generacija bivši igrača; Nikša Prkačin i Franjo Arapović, a svoje mjesto na tribinama zauzeli su i prvotimci Cevevite, Luka Babić i Karlo Žganec. Bilo je tu i kompletno rukovodstvo Vitamina;  predsjednik Mladen Veber, sportski direktor Matej Mamić kao i kompletan stručni stožer predvođen Veljkom Mršićem.

kulisa velika 1.jpg

Viđeni su na tribinama i sporstki zanesenjaci iz Velike Gorice, a utakmicu nije želio prepustiti niti još uvijek aktualni predsjednik Hravtskog košarkag saveza, Ivan Šuker, ali ni dogradonačelnik Ervin Kolarec koji je posljednji puta na nekom košarkaškom zbivanju viđen sada već davne 2009. godine kada je KK Gorica organizirala turnir povodom 40 godina.

kulisa velika 2.jpg

Publika je znala nagraditi dobar potez

Zaigrala je Cedevita u Gradskoj sportskoj dvorani s B postavom koju kroz A-1 ligu vodi Danijel Lutz, a pred ovo gostovanje dobio je trener i dva „kažnjenika“, Davida Stocktona koji se utakmicom u Velikoj Gorici proslavio (19 poena i 7 asistencija), dok je Duje Dukan djelovao pomalo nezainteresirano za igrom. I takva Cedevita bila je previsoka prepreka za domaću momčad koja nije odigrala na razini na kojoj je to očekivao trener Neven Nikolić.

Bila je to utakmica u jednom smjeru, u kojoj se moglo vidjeti nekoliko atraktivnih poteza. Znala je to pljeskom prepoznati i nagraditi publika, a komentari nekih od posjetitelja kako je košarka opet „in“ nije daleko od istine. Jako nacionalno prvenstvo sa Cedevitom, Cibonom i Zadrom od početka pokazuje se kao pun pogodak, jer u male sredine vratio se taj dašak pozitivne atmosfere koji se prijašnjih sezona nije mogao doživjeti.

kulisa velika 3.jpg 

kulisa velika 4.jpg

kulisa velika 5.jpg

Podijeli