Novosti Sport Događanja

Jakirović: Nismo bili hrabri

22.09.2019. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice poraženi su u Koprivnici kod Slaven Belupa čime su 'iskliznuli' iz gornje polovice ljestvice HT Prve lige. Nakon devet odigranih susreta i završetka prvog kruga domaćeg prvenstva ekipa Sergeja Jakirovića je na šestoj poziciji s 12 bodova, koliko ima i Rijeka s dvije utakmice manje.

Dobra je vijest kako Lokomotiva na trećem mjestu ima tek dva više, a četvrti Osijek samo jedan bod prednosti.

-->> [VIDEO] Čabraja i Lovrić pocrvenili, Steenvoorden i Krstanović 'sredili' Goričane

Koprivničanci su ovim slavljem uhvatili priključak s Goricom i u nastavku sezone očekuje nas sigurno zanimljiva i velika borba za pozicije koje iduće sezone vode u Europu, što je i u redovima turopoljskog prvoligaša zacrtano kao veliki cilj.

"U početnom dijelu utakmice imali smo inicijativu, imali smo loptu u nogama, ali nismo bili hrabri, nismo dobro kombinirali u posljednjoj trećini. Imali smo prostora i mogli smo napraviti neke šanse...

"Presjekao nas je autogol, a u drugom poluvremenu smo probali malo više riskirati. Ubacio sam drugog napadača, imali smo neke situacije," analizirao je trener Jakirović pa dodao:

"Znali smo da je Slaven Belupo opasan iz prekida, ali dogodio se pad koncentracije, Čabraja je dobio crveni karton i na kraju moram čestitati domaćinu na pobjedi."

U idućem kolu na rasporedu je gostovanje u Zaprešiću i veliki derbi Zagrebačke županije s Interom, koji ove nedjelje gostuje na Poljudu kod Hajduka.

Nakon toga slijedi put u Osijek pa okršaj s Dinamom na Gradskom stadionu, dvoboj s Rijekom na Rujevici i domaći susret s Hajdukom. I to sve u nešto više od mjesec dana.

No, prije novih prvenstvenih izazova Goricu u srijedu na njihovom travnjaku čeka šesnaestina finala Kupa protiv Zagreba, nekad prvaka Hrvatske a danas tek četvrtoligaša.

 

 

Podijeli