Novosti Sport Događanja

Jakirović ponosan na svoje igrače: Ispoštivali su sve što smo se dogovorili!

20.08.2018. / Damir Žbulj


Spektakularnu partiju odigrala je Gorica na Poljudu i protiv uzdrmanog Hajduka stigla do apsolutno zaslužene 2:0 pobjede.

-->> [VIDEO] Sjajni Goričani posramili Hajduk na Poljudu!

Trener Sergej Jakirović bio je izuzetno ponosan na svoje igrače: "Sretan sam zbog svojih igrača, jer smo u prva tri kola pokazali jako dobar nogomet. U tim utakmicama nismo bili koncentrirani do kraja i neke stvari su nam se sada vratile. Kahlina je u nekoliko navrata sjajno intervenirao, takvog vratara i trebamo. Mogu samo svima čestitati!"

"Znali smo da je Hajduk u problemima, pogotovo nakon šoka kojeg su doživjeli u Bukureštu. Ali, mi smo šokove doživjeli prošlu subotu doma protiv Intera."

"Cijeli tjedan smo radili i trenirali obranu i kontru i polukontru. Znali smo kako ćemo imati svoje prilike i dečki su ispoštivali sve što smo se dogovorili. Zasluženo smo pobijedili, iako smo mogli primiti gol, moglo je biti i 3:0 za nas. Znali smo kako će Hajduk željeti što prije doći do pogotka, to smo osujetili u prvih 15-ak minuta i kasnije je bilo lakše," analizirao je Jakirović.

Goričani su na Poljudu odigrali bez straha i za to su na kraju i nagrađeni: "Izašli smo hrabro na poljudski travnjak, kao što smo i na Rujevici protiv Rijeke. Moja ekipa tako igra stalno. Kad sam došao u Goricu rekao sam kako ćemo biti ozbiljna momčad i kako ćemo biti konkurentni."

"Samo, ne znam kako bih opisao ovaj grozan teren na kojem smo igrali..."

U narednih tjedan dana očekuje se dolazak i tri nova igrača: "Zwolinski je prije nekoliko godina bio proglašavan novim Lewandowskim, nakon problema s ozljedama je 'zaštekao' i sad se polako vraća. Miya je već reprezentativac svoje zemlje. Oni su naša snaga, naravno, plus Atiemwen, koji je jako, jako ozbiljan igrač. Uz tri pojačanja u obrani koji planiramo dovesti do kraja prijelaznog roka mislim kako ćemo biti ozbiljna momčad. Mnogi su mi govorili kako sam preoptimističan, ali da nisam uvjeren u ono što radim, ne bih bio ovdje."

Prema prikazanoj igri Gorica ne bi smjela imati problema s očuvanjem prvoligaškog opstanka: "Nadam se kako će biti tako. Optimist sam i vjerujem se da ćemo to na kraju izboriti. Nadam se kako će biti još ovakvih pobjeda."

"Naše ambicije su igrati Europu! To neće biti iduće sezone, ali siguran sam kako će se klub polako dizati."

U petokm kolu HNK Gorica u subotu na svom travnjaku dočekuje Rudeš. (Foto: Željka Makek)

Podijeli