Novosti Sport Događanja

Jakirović: Probat ćemo se pregrupirati i pozitivno završiti godinu

10.12.2018. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice upisali su kod kuće protiv Osijek i treći uzastopni poraz. Međutim, nema razloga za paniku, u prošlom kolu bolji je bio lider i branitelj naslova Dinamo, a u obje utakmice Goričani nisu bili nadigrani. Jedini 'kiks' može se uvjetno uzeti samo domaći dvoboj s Istrom 1961, ali ekipa pod vodstvom Sergeja Jakirovića je toliko dobrog prikazala ove jeseni tako da sigurno ima još dosta kredita kod svojih navijača i turopoljskih ljubitelja nogometa...

"Žao mi je, jer su momci stvarno dali sve od sebe. Ono što smo dogovarali prije utakmice to smo prvih 20 minuta apsolutno i proveli na terenu. Žao mi je što nismo izdržali do poluvremena s vodstvom, jer je Osijek 'stisnuo' i ubrzao svoju igru. Možda bi tada sve bilo drugačije. Nemam zaista što prigovoriti svojim dečkima, svaki od njih je dao zadnji atom snage, a ispalo je na kraju kako je ispalo. Čestitam Osijeku na pobjedi, mogu reći zasluženoj, jer su zabili dva gola," komentirao je strateg Gorice rezultat protiv Osijeka.

-->> [VIDEO] Osijek preokretom do slavlja, Gorica upisala treći uzastopni poraz

"Bila je ovo dobra utakmica, puna ritma, dinamike i čvrstine. Nismo uspjeli odgovoriti na bolju igru Osijeka tamo negdje od sredine prvog poluvremena, kada su nas počeli pritiskati. Ovaj poraz nas ne smije uzdrmati, jer i dalje možemo reći da imamo odličnu polusezonu."

"Imamo još jedno kolo, probat ćemo se pregrupirati i pozitivno završiti ovaj jesenski dio sezone," dodao je Jakirović.

Gorica ove sezone evidentno puno bolje igra na gostovanjima. Srećom, u posljednjem kolu na rasporedu je dvoboj s Lokosima, u Kranjčevićevoj ulici.

"Ne vidim razliku između domaćih i gostujućih utakmica. Želimo igrati isto i kod kuće i na strani, prezentirati ono što radimo na treninzima. Ponavljam, već sad smo napravili fenomenalan posao, u ovom kratkom razdoblju. Stiglo je puno novih igrača, ali vjerujem kako ćemo u zimskom prijelaznom roku napraviti dopunsku selekciju, zadržati ovu razinu ili čak biti i još bolji."

"Vraćaju nam se i ozlijeđeni igrači, ali želimo i pridodati 'svježu krv', nova pojačanja, kako bismo bili i dalje konkurentni..."

Jakirović u zadnjem kolu prije zimske pauze neće zbog kartona moći računati na Suka i Marinu, ali pokušat će posložiti momčad da u petak 14. prosinca dostojno zaključi ovo sjajnu godinu za velikogorički nogomet.

"Mi smo na maksimumu, to je jasno kao dan. Nedostajat će nam dva važna igrača za našu momčad. Kroz tjedan ćemo pokušati napraviti sve da se dobro pripremimo i barem malo zagorčamo život Lokomotivi."

Podijeli