Novosti Sport Događanja

Jakirović: S Prelom i Cicom se redovitom čujem, ali ne igramo mi, nego naše momčadi

25.08.2019. / Damir Žbulj

Poraz na Poljudu i gubitak finala županijskog Kupa od Kurilovca izgleda da ipak nisu previše uzdrmali trenera Jakirovića i njegovu momčad. Raduje se novom izazovu i nedjeljnom gostovanju Istre 1961 od 18 sati na Gradskom stadionu, jer nova je to prilika Goričanima za dokazivanje i osvajanje tri boda.

Goste s klupe vodi velikogorički nogometni stručnjak Ivan Prelec, koji je Goricu i u uveo u Prvu HNL. Sigurno će i on imati dodatni motiv kako bi došao do pozitivnog rezultata u svom gradu.

"U ova dva tjedna moramo odigrati pet utakmica, ali znali smo što nas čeka i za to smo se pripremali. Moramo biti na visokoj razini jer je trener Prelec složio jednu respektabilnu ekipu koja ima glavu i rep."

"U dobrom smo stanju, dečki su se dobro oporavili, bez obzira na poraz na Poljudu. Analizirali smo tu utakmicu, znamo gdje smo griješili, znamo gdje nismo bili dobri, pogotovo u igri prema naprijed. Bili smo previše nervozni, što si mi ne smijemo dozvoliti. Suci su ljudi od krvi i mesa, dogodi se pogreška, ali mi se moramo mentalno prilagoditi i takve stvari nas ne smiju skrenuti s puta i ne smijemo ostati bez fokusa na ono što smo se dogovorili."

"Jedva čekamo utakmicu da pokažemo da je u Splitu bio loš dan i nadam se kako ćemo se vratiti na pravi kolosijek," istaknuo je strateg Gorice.

Jakirović se jako dobro zna i s Prelecom i njegovim pomoćnikom Damirom Grlićem Cicom...

"S Prelom i s Cicom se čujem. Poželimo si sreću i čestitamo si na dobrim rezultatima. Ovo je sport, ne igramo niti Prelec niti ja, nego naše momčadi. Probat ćemo njihove manjkavosti iskoristiti. Oni su dobro posložena ekipa i nije Istra samo Ćuže. Ima tu još dosta igrača koji su opasni."

"Nadam se kako ćemo biti dobri i da ćemo uspjeti uzeti tri boda," dodao je Jakir.

Gorica će u nedjeljnom prvenstvenom dvoboju biti oslabljena, otišao je Miya, a zbog kartona ne mogu nastupiti Cherif Ndiaye i Kristijan Lovrić, dva ponajbolja ofenzivca.

Ipak, bit će Gorica jača za iskusne veznjake Darija Čanađiju i Jiloana Hamada, koji su ovih dana pojačali momčad. 

"Naravno da će nam nedostajati. Pogotovo Sherif, koji zabija pogotke i koji je jedan od najboljih naših igrača u ovom trenutku. Lovrić je izuzetno nepredvidljiv i nikad ne znate kad će napraviti 'dar-mar'. Utakmicu s Kurilovcem smo iskoristili i da Čanađiju i Hamada prilagodimo na momčad. Dario je u potpunosti spreman, mislim kako nam može puno, puno pomoći. On je i bio moja želja i jako sam zadovoljan što ga je klub uspio dovesti. Hamad, bez obzira na svoje trenutno fizičko stanje, je izuzetno ozbiljan igrač i on će donijeti razliku u ovoj momčadi. Iskusan je, igrao je i Bundesligu..."

NIJE LAKO OSTATI IMUN...

Osvrnuo se Jakirović i na stalne priče oko novih odlazaka. Prijelazni rok traje do kraja kolovoza...

"Jedva čekam kad će prijelazni rok završiti. Svaki dan postoji mogućnost da netko ode. Sigurno to ima utjecaja na njihovo ponašanje i na njihovu nervozu. Ne mogu si to drugačije objasniti. Već je obavljen razgovor s njima i već sam sa Ndiayem pričao i tijekom priprema o tome. Mora biti malo pametniji."

"Nije lako ostati imun na sve te priče. Slično je bilo i s Miyom, kojeg sam htio staviti na Poljudu u sastav, no, prije utakmice sam saznao da je transfer pri kraju i on je sam rekao kako se ne osjeća psihički sposobnim za utakmicu. Bojao se eventualne ozljede i to sve poštujem. Svaka čast što mi je rekao, a ne da sam ga stavio u igri pa da sam 'poludio'..."

Gorica je ove godine napravila dva spektakularna izlazna transfera, Atiemwen je prodan u Dinamo, a Miya u Tursku.

"Čestitam mu na tom transferu. Bez obzira na to što se u medijima piše, o milijunskim ciframa, nije se baš tako lako prodati iz jedne Gorice u prvu tursku ligu. Veliki je to PR za klub. Gorica je na pravom putu, sigurno će biti još takvih transfera, ali prije toga moramo biti dobri na terenu. Jer da nismo dobri ne bi bilo niti jedne ponude za naše igrače, to je sigurno."

"Kad sam vidio kako igrači Hajduka slave pobjedu, to mi je znak da smo mi napravili nevjerojatne stvari. Počeli su nas jako respektirati, ali se mi moramo znati s time nositi. Ne smijemo ući u nervozu zbog jedne sudačke odluke. Moramo imati svoj fokus i protiv Istre samo to želim, i da daju sve od sebe. Rezultat može biti bilo kakav, ovo je sport, no, mi moramo znati što smo se dogovorili i da odradimo to na najbolji mogući način," naglasio je Jakirović. 

Goricu nakon Istre očekuje i dvoboj pretkola Hrvatskog nogometnog kupa kod Zagorca, a prije reprezentativne pauze i gostovanje u Varaždinu. U nastavku sezone na rasporedu je domaći dvoboj s Lokomotivom pa nova dva gostovanja, kod Slaven Belupa u Koprivnici i kod Intera u Zaprešiću.

"Ne gledam tako daleko. No, ipak smo mi 'kraljevi gostovanja' i pošto još ove sezone nismo ništa uzeli na strani, radujem se tim utakmicama. Nije lako nikoga dobiti, svi se bore za sebe i nama je fokus na prvom idućem dvoboju."

Nažalost, zbog zdravstvenih problema Martin Šroler je izgleda izgubio prvi dio sezone...

"Maloča se vratio treninzima, očekujemo ga do kraja mjeseca da se vrati u kadar. Samo te konkurencija tjera naprijed. Šroler je neki dan dobio anginu i radimo da ode na operaciju krajnika. Prvi termin je bio u prosincu, sad je to pomaknuto na 11. mjesec, ali on je nažalost izgubio ovu polusezonu. Bila je jedna ideja da ga posudimo u Sesvete. Žao mi je zbog toga," zaključio je trener Gorice. 

U subotu su Slaven Belupo i Varaždin odigrali bez pobjednika, dok će u nedjelju još Inter i Lokomotiva nastaviti svoj prekinuti dvoboj, a Hajduk gostuje u Gradskom vrtu kod Osijeka. Derbi Dinama i Rijeke je odgođen zbog europskih obveza naših klubova.

HT Prva liga:
1. Dinamo Zagreb 5 4 1 0 11:2 13
2. Hajduk Split 5 4 0 1 12:2 12
3. Rijeka 5 3 1 1 7:5 10
4. Osijek 5 2 2 1 7:5 8
5. HNK Gorica 5 2 1 2 7:8 7
6. Slaven Belupo 6 2 1 3 7:12 7
7. Istra 1961 5 2 0 3 8:10 6
8. Lokomotiva Zagreb 5 1 1 3 5:9 4
9. Varaždin 6 0 3 3 6:12 3
10. Inter Zaprešić 5 0 2 3 5:10 2

 

 

Podijeli