Novosti Sport Događanja

Jakirović svjestan važnosti trenutka: Vidjet ćemo jesmo li nešto naučili iz prošle sezone

08.11.2019. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice u petak od 18 sati igraju izuzetno važnu prvenstvenu utakmicu na gostovanju u Puli. Protivnik je Istra 1961, a nakon sjajnih rezultata protiv Rijeke i Hajduka u ovaj dvoboj Goričani ulaze kao favoriti, što će i bez dva ponajbolja igrača, Lovrića i Suka, morati opravdati na travnjaku...

Svjestan je toga i trener Sergej Jakirović...

"Nema puno euforije kod mene. Malo smo se proveselili, okupili u ponedjeljak i nastavili s treninzima. Na Suka i Lovrića ne možemo računati zbog kartona, a Maslowski, Ljubisavljević i Špičić su ozlijeđeni. Znamo da nas čeka novo dokazivanje, mislim kako ćemo biti dobri."

"Nakon ovakvih uspjeha znamo koliko su nam važne ove iduće utakmice, znamo da moramo biti maksimalno angažirani za uspjeh. Moramo biti realni, teško ćemo nadoknaditi dvojicu ponajboljih naših igrača, ali imamo mi širinu u kadru. Moramo ih nadomjestiti momčadskom igrom, imamo igrača koji će nadam se uspješno 'uskočiti u njihove kopačke', nadam se da će opravdati povjerenje i skrenuti pažnju na sebe. No, mislim kako su do sada svi dobili priliku i da svi igraju koliko zaslužuju," istaknuo je strateg Gorice.

-->> Prela i Cico dočekuju Goričane: Držat ćemo se onog što smo radili do sada

Na klupi Istre je njegov prethodnik Ivan Prelec, koji je Goricu uveo u Prvu HNL. Nakon avanture u Poljskoj pronašao je angažman u sredini gdje su očekivanja puno veća od realnosti.

"Kolega Prelec je radi dobar posao. Istra je puno organiziranija nego ranije, ali bodovni učinak nije ih popratio. Tri mjeseca su bez pobjede i netko će reći da pričam gluposti, ali sigurno da oni puno bolje stoje na terenu. Naravno da imaš limite na nekim pozicijama, možda su prošle sezone imali i bolje igrače..."

"Oni koriste dva sustava, ovisno o protivniku, a vidjet ćemo kad dobijemo sastava kako će igrati protiv nas. Spremni smo za sve," naglasio je Jakir pa dodao:

"Prela i Grlić su iz Gorice, znaju sve o nama i bit će jako zanimljivo. Ipak, smatram kako je bitno na kojoj ćemo mi biti razini i jesmo li naučili nešto iz prošle sezone kad su u pitanju ovakve utakmice."

"Imaju zanimljivu momčad, punu mladih igrača željnih dokazivanja. Morat ćemo se boriti, jer nikog nije lako pobijediti."

Goričanima sigurno neće biti lako, jer domaćin se i ove sezone bori za 'goli život'...

"Sve bodove koje želimo moramo zaslužiti na terenu. To je jasno kao dan. Inače se niti ne bi igrao nogomet. Optimisti smo, naravno, pogotovo nakon ovih utakmica s Rijekom i Hajdukom koje su nam dignule samopouzdanje. Rekao sam igračima 'zapamtite ovaj osjećaj', volio bih da se to nastavi. U sedam dana odigrati tri tako dobre utakmice odjekne snažno i u javnosti, odmah se vidi veće zanimanje i medija i navijača. Volio bih da taj osjećaj potraje!"

NEMA MJESTA EUFORIJI

Dobroj utakmici prije reprezentativne pauze nada se i Aleksandar Jovičić, koji je nosio dres Istre 1961 prije nego je stigao u Veliku Goricu.

"Nakon 'turbulentnog' tjedna u kojem smo ostvarili tri važne pobjede očekuje nas još jedna u nizu teških utakmica na gostovanju u Puli. Svi znamo što nas očekuje, jedan pravi borbeni dvoboj, ali se s pravom nadamo kako možemo do sva tri boda. Mislim kako smo pokazali u dosadašnjem tijeku prvenstva da smo s pravom tu gdje jesmo i da se s pravom nadamo poziciji koja vodi u Europu i vrhu tablice."

"Zaista idemo utakmicu po utakmicu, svaka je priča za sebe. Nema mjesta euforiji, znamo da se tada dogodi nešto neplanirano. Koncentrirani smo na sebe, nadamo se kako ćemo nastaviti svoj niz prema ostvarivanje svojih ciljeva. Lovrić i Suk su naša dva izuzetno bitna igrača. Pogotovo Lovrić, koji je skrenuo veliku pažnju na sebe, a ima i sjajnu statistiku. Suk po utakmici pretrči po 13, 14 kilometara. Vjerujem kako će igrači koji će ih zamijeniti ispuniti svoje zadaće, koga nema bez njega se može i mora."

-->> Bez Lovrića i Suka kod Prelecove Istre: Svaka iduća utakmica je najbitnija

Prisjetio se Jovičić svojih dana u Puli...

"Bila je teška situacija u klubu, borba za goli život, što se toga tiče nisu lijepe uspomene, ali bez obzira na sve uspjeli smo izboriti ostanak u prvoligaškom društvu i to je bilo najvažnije," zaključio je za kraj.

HT Prva liga:
1. Dinamo 13 +17 31
2. Hajduk 14 +15 27
3. Osijek 14 +7 23
4. Rijeka 13 +6 22
5. Lokomotiva 14 +2 22
6. Gorica 14 0 21
7. Inter-Zaprešić 14 -8 11
8. Istra 1961 14 -9 11
9. Slaven Belupo 14 -18 11
10. Varaždin 14 -12 10

Podijeli