Novosti Sport Događanja

Jesenske vijesti s teniskih terena

20.10.2018. / Sportska redakcija

Proteklih tjedana svojim su se rezultatima istaknuli gorički tenisači. S toga donosimo najznačajnije uspjehe mladih, ali i nešto starijih članova Teniskom kluba iTeam.

Momčadsko prvenstvo grada Zagreba do 10 godina
Na Momčadskom prvenstvu grada Zagreba za djecu do 10 godina održanom krajem rujna na teniskim terenima HATK Mladost nastupilo je troje Velikogoričana – Lili Kordić, Jan Markan i Jan Borić. Od 18 ekipa, koliko je nastupilo na natjecanju, mali velikogorički tenisači pobjedom protiv TK Top Spin iz Zagreba osigurali su peto mjesto.

Državni Masters do 10 godina
Državni Masters do 10 godina ove se godine igrao u Samoboru. Velikogoričani Lili Kordić i Jan Markan vrlo dobrom igrom kroz sezonu jedini su se uspjeli kvalificirati na Masters, na kojem je nastupilo 64 najboljih djevojčica i dječaka iz sedam regija Hrvatskog teniskog saveza. Kordićevu je dočekao strašno težak ždrijeb, te je osvojila 10. mjesto, dok je Markan bio osmi.  

Luka Jurlina najbolji na turniru u Valpovu
Luka Jurlina, je pak osvojio svoj prvi turnir iz serije Hrvatskog teniskog saveza koji se krajem rujna igrao u Valpovu. Odličnom igrom osigurao je polufinale u kojem je sa 6:3, 6:3 bio bolji od Marka Lukića iz Požege. U finalu je imao i sportske sreće, naime, prvi nositelj turnira, Osječanin Bruno Balić predao mu je meč zbog ozljede. Ovom pobjedom Luka se sasvim približio tome da 2019. godinu starta među 20 najboljih igrača do 14 godina u Hrvatskoj.

Velikogorička teniska liga
Prvi vikend u listopadu tradicionalno je rezerviran za završni turnir VGTL-a. Tijekom sezone ligu je igralo 60 igrača, koji su skupljali bodove za rang listu. Ovogodišnje izdanje bilo je prepuno iznenađenja – prošlogodišnji apsolutni pobjednik lige Ivan Leskovar ispao je u drugom kolu turnira, čime je otvorio put do naslova Hrvoju Klancu, kome je plasman u finale bio dovoljan.

U četvrtfinalnom susretu Klanca je umalo zaustavio Ranko Čop, čime bi Leskovar postao ponovo apsolutni pobjednik. Klanac ga je ipak svladao, u polufinalu pobijedio Leona Levara, a u finalu izgubio od Damira Puzaka koji je u polufinalu bio jači od Marka Gordića.

Galerija slika

Jesenske vijesti s teniskih terena Jesenske vijesti s teniskih terena Jesenske vijesti s teniskih terena Jesenske vijesti s teniskih terena

Podijeli