Novosti Sport Događanja

Još jedan dominantni naslov prvaka za Bošnjaka, Martin Marčec osobnim rekordom zaslužio juniorsku broncu!

29.04.2024. / Damir Žbulj

Na atletskom stadionu Mladost na Savi, u organizaciji AK Agram, održano je pojedinačno prvenstvo Hrvatske na 10000 metara i hodanju na stazi.

Lijepo i sunčano vrijeme išlo je na ruku natjecateljima, a posebno našem trkačkom šampionu Dini Bošnjaku iz AK Velika Gorica, koji je stazu od 10 kilometara prošao u vremenu 31:27,2 , što mu je bilo dovoljno za novo zlato i još jedan dominantan naslov prvaka Hrvatske!

Za Bošnjaka nema odmora i ovo je bila samo još jedna potvrda napornog rada i rezultat napornih treninga.

Srebrni je bio Dorian Miškulin iz AK Svetice (31:41,9), dok je broncu osvojio Zrinoslav Kekez iz AK Marsonia iz Slavonskog Broda, koji je za medalju srušio svoj osobni rekord (32:05,7)

I dok Bošnjakovo zlato ipak nije nikakva senzacija, fantastičan uspjeh ostvario je Martin Marčec iz Maraton kluba Velika Gorica, koji je u juniorskoj konkurenciji na istoj stazi od 10000 metara osvojio fenomenalno treće mjesto i brončanu medalju.

Izuzetno perspektivni i tek 18-godišnji Marčec istrčao je svoj osobni rekord i najbrži 'cener' (35:23,7) te je zasluženo i uvjerljivo stigao do brončanog odličja. Srebro je bilo blizu, ali ga je na kraju s pet sekundi boljim vremenom ipak oko vrata stavio Niko Kožul iz AK Agram (35:18,7), dok je titulu juniorskog prvaka Hrvatske osvojio Marian Bakšić iz AK Glina (33:47,1).

"Prije Martina na stazi su bili naši hodači, koji su također od starta do cilja trebali proći 10 kilometara. Berislav Devčić je službeno zabilježio rezultat DNF jer je do cilja stigao izvan propisanog limita od 65 minuta. Jasminka Zvonar uspjela je utrku završiti unutar limita za žene te je s rezultatom 1:08.56 osvojila peto mjesto," javili su iz MK Velika Gorica.

 

 

Galerija slika

Još jedan dominantni naslov prvaka za Bošnjaka, Martin Marčec osobnim rekordom zaslužio juniorsku broncu! Još jedan dominantni naslov prvaka za Bošnjaka, Martin Marčec osobnim rekordom zaslužio juniorsku broncu! Još jedan dominantni naslov prvaka za Bošnjaka, Martin Marčec osobnim rekordom zaslužio juniorsku broncu!

Podijeli