Novosti Sport Događanja

Još jedan odlazak: Reprezentativac Gabona nakon Afričkog kupa nacija preselio u Norvešku

02.02.2022. / Damir Žbulj

Nakon što su ove zime redove turopoljskog prvoligaša napustili veznjaci Elvis Sarić i Niko Janković izlazni transfer ostvario je i Junior Martinsson Ngouali, koji će karijeru nastaviti u norveškom prvoligašu Sarpsborgu.

Junior je pokrivao pozicije u sredini vezne linije, a u siječnju je s reprezentacijom Gabona nastupao na Afričkom kupu nacija.

Trener Rendulić će se u proljetnom dijelu sezone na toj poziciji morati osloniti na Babeca, Kalika, Suka i eventualno Pršira, kojem je ipak prirodnije igrati bliže suparničkim vratima.

Ngouali je odrastao u Švedskoj, nastupa je za njihove mlađe selekcije, ali se odlučio za reprezentaciju svojih predaka.

U Goricu je stigao prije godinu dana iz Hammarbyja, a ove sezone upisao je 12 prvenstvenih nastupa te dva u Kupu. Bilo mu je to u Hrvatskoj prvo inozemno iskustvo, no, izgleda kako se odlučio vratiti bliže kući, vjerojatno i nezadovoljan ulogom i minutažom u momčadi.

"Postigli smo dobar dogovor i dovodimo 'supermotiviranog' igrača, koji dobro poznaje skandinavski sustav igre. Svoje suigrače čini boljima io to je tip igrača koji nam je nedostajao," poručili su iz njegovog novog kluba, oduševljeni ovom akvizicijom.

Prema neslužbenim informacijama Gorica bi za iskusnog 30-godišnjaka trebala dobiti između 100 i 200 tisuća eura odštete.

U zimskom prijelaznom roku na posudbu su otišli vratar Ivan Banić, u ljubljansku Olimpiju te napadač Fran Brodić, u drugoligaški Varaždin.

Pitanje je hoće li se vratiti...

Ove zime Gorica je angažirala tek Antu Mateja Jurića, 19-godišnjeg napadača iz Belišća, vodećeg strijelca 3. HNL Istok ove sezone.

Proljetni nastavak prvoligaške sezone trener Rendulić i njegovi nogometaši otvorili su porazom u Puli, a u subotu na Gradski stadion stiže zahuktali Hajduk, kojeg s klupe vodi Valdas Dambrauskas, bivši trener Gorice.

Podijeli