Novosti Sport Događanja

Još jedan prerani odlazak: Preminuo Silvije Jenkač Jenki

11.01.2020. / Damir Žbulj

Velikogorički sport prerano je napustio još jedan velikan. U 62. godini iznenada je preminuo Silvije Jenkač Jenki, košarkaš i trener koji je odgojio brojne generacije goričkih igrača.

Jenkač je za vrijeme aktivne igračke karijere obilježio jedno uspješno razdoblje velikogoričke košarke.

Izuzetno uspješno je radio kao trener mlađih kategorija KK Gorica, ostvarivši impresivne rezultate poput drugog mjesto na prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete ili trećeg na PH za košarkaše do 12 godina.

Nezadovoljan stanjem u omladinskom pogonu kluba u rujnu 2017. bio je jedan od pokretača KK Velgor i škole košarke, koja je u rujnu prošle godine ipak ponovno priključena KK Gorica. S velikim planovima za budućnost, koji se tek sada moraju nastaviti.

Jenkač je dubok trenerski trag ostavio i u KK Zrinjevac, radio je i u Medveščaku, s djevojkama Radnika, u Maksimiru, Mediji, Karlovcu, Cedeviti, a bio je i na klupi Gorice.

Svojevremeno je surađivao i s legendarnim velikanom Krešom Ćosićem, jedan dio vremena bio je i pomoćni trener U-18 hrvatske košarkaške reprezentacije, a s velikim entuzijazmom posvetio se i projektu Basketball camp Croatia, koji je brinuo o najboljim mladim nadama hrvatske košarke.

"Bio je trener koji je odgojio generacije i generacije goričkih košarkaša. Trener zbog kojeg su mnoga djeca zauvijek postala ovisna o kraljici igara s loptom. Jenki, hvala ti za sve," emotivna je poruka iz KK Gorica.

Podijeli