Novosti Sport Događanja

Junak novog slavlja hrvatske U-21 reprezentacije: U Gorici sve više igram, sve dolazi 'samo po sebi'

12.11.2021. / Damir Žbulj

Jurica Pršir, talentirani ofenzivac Gorice i naš 'domaći dečko' iz Odranskog Obreža bio je jedan od junaka kvalifikacijske pobjede U-21 hrvatske nogometne reprezentacije nad Estonijom u Puli.

Nije bilo lako doći do sva tri boda, nastaviti sjajan pobjednički niz u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, no, Jura je bio posebno raspoložen i inspiriran.

Zaslužan je bio i za prvi pogodak, jer je njegov udarac odsjeo na vratnici, a odbijanac je Roko Šimić pospremio u mrežu. Gol za konačnih 2:0 bio je prava Prširova dalekometna majstorija...

"Znali smo da nas očekuje jedna jako teška utakmica, protiv protivnika koji igra u sustavu 5-4-1. Znali smo da će biti jako defenzivni, tako je na kraju i bilo..."

"Teško je bilo probiti taj njihov blok, ali ipak smo uspjeli. Poveli smo u prvom poluvremenu, imali smo još par šansi, nismo uspjeli zabiti, no, na kraju smo odigrali jako dobru utakmicu i zasluženo pobijedili," naglasio je Pršir pa pronašao razlog za svoje sve bolje partije:

"U Gorici sve više i više igram, dobivam više prilike, imam više samopouzdanja i sve polako dolazi samo po sebi," s velikim osmjehom na licu je poručio.

Idući izazov za Mlade Vatrene je u utorak na gostovanju kod vršnjaka Austrije.

"Austrija je možda i najteži protivnik u ovoj našoj kvalifikacijskoj skupini. Pogotovo kod njih na gostovanju. Sigurno je da se radi o jednoj kvalitetnoj momčadi, bit će teško, ali mi idemo nastaviti ovaj naš pobjednički niz i idemo po ta tri boda," zaključio je Pršir.

Hrvatska je pod vodstvom izbornika Igora Bišćana vodeća u skupini sa svih pet pobjeda!

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Podijeli