Novosti Sport Događanja

Jura Pršir poziva navijače na derbi s Rijekom: Dobili smo ih na Rujevici i sad želimo to ponoviti

18.03.2022. / Damir Žbulj

Nogometaše Gorice u subotu od 15 sati na Gradskom stadionu čeka veliki okršaj s Rijekom, ekipom koja se bori za naslov prvaka, koju su Goričani u posljednjem međusobnom dvoboju dobili.

Pod vodstvom Samira Toplaka turopoljski prvoligaš je dobio Hrvatski dragovoljac, remizirao u Osijeku i osjeti se povratak optimizma među igračima. Tako je i kod našeg Jurice Pršira...

"Uvijek je protiv Osijeka 'fajt', dobro je sve prošlo. Bili smo svi na visokoj razini, odigrali smo dobro u fazi obrane, a u prvom poluvremenu smo imali tri, četiri velike prilike za gol. U drugom poluvremenu smo očekivali pritisak Osijeka, ali smo se uspjeli obraniti," osvrnuo se Jura na prošli vikend i dodao:

"Normalno je da se vidi taj pozitivan šok. Sve je bilo lakše nakon Hrvatskog dragovoljca. Odmah je pozitiva u svlačionici, odmah je sve lakše. U Osijek smo došli po sva tri boda, uzeli smo jedan, a sad idemo dobiti Rijeku."

U zadnjem dolasku Riječana u Velikoj Gorici palo je čak sedam golova, ali su nažalost slavili gosti, golom u sudačkoj nadoknadi.

"Pobijedili smo ih u zadnjem dvoboju na Rujevici! Oni su momčad koja se bori za naslov prvaka, očekujemo dobru utakmicu i', naravno, našu pobjedu!"

Toplak najavljuje novi 'fajt', nakon dobre utakmice i uspješnog gostovanja u Gradskom vrtu:

"Zadovoljan sam, prije svega 'fajterstvom' mojih igrača. Protivnik i ako nas dobije, mora imati 'krvava koljena'. Možda smo prvih 15-ak minuta bili malo 'preplašeni', ali onda smo u ostatku prvog poluvremena bili bolja momčad. Imali smo dosta prilika, mogli smo utakmicu 'okrenuti na svoj mlin'. Znali smo da će Osijek u drugom poluvremenu krenuti svim snagama, ali smo dobro odgovorili, zadnjih 15-ak minuta smo 'zatvorili utakmicu' i moji igrači su sve odradili kak' spada..."

"Bitno je da se vratio taj jedan gard Gorice, ta borbenost, koju je ranije imala!"

Pohvalio je doprinos svih igrača, ali je istaknuo kako je posebno zadovoljan doprinosom mladih snaga Gorice...

"Volim te mlade igrače, volim te klince, koji 'grizu', a onda i te nedostatke zbog neiskustva sakriju. Veseli me da smo proširili konkurenciju za prvi sastav."

Okršaj s Rijekom bit će novi veliki izazov...

"Rijeka je 'kiksala' u prošlom kolu kod Hrvatskog dragovoljca, prvenstvo je izuzetno zanimljivo, svaka utakmica je neizvjesna i idemo se boriti. Rijeka igra možda i najljepši nogomet, lepršavi, ali imamo i mi svoje adute. Zna se da kod mene da ćemo dati i zadnji atom snage da odigramo dobro," poručio je za kraj Toplak.

U preostalim utakmicama 28. kola HT Prve lige u petak će Istra 1961 gostovati kod Hrvatskog dragovoljca, u subotu još Hajduk dočekuje Lokomotivu, dok će u nedjelju Dinamo igrati u Koprivnici kod Slaven Belupa, a Osijek u Šibeniku. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Podijeli