Novosti Sport Događanja

Kadetkinje TKD Velika Gorica najbolje na Feniks kupu

19.03.2019. / Damir Žbulj

Taekwondo klub Velika Gorica odradio je odličan posao proteklog vikenda na 13. izdanju Feniks kupa, natjecanju održanom u Sutinskim vrelima.

Nastupilo je 15 natjecateljica i natjecatelja trofejnog velikogoričkog kluba, koji su osvojili ukupno devet medalja, od čega tri zlatne, jednu srebrnu i pet brončanih.

Kadetkinje su ekipno zauzele sjajno prvo mjesto, dok je u toj kategoriji TKG Velika Gorica završio na drugoj poziciji.

U ukupnom poretku osvojeno je fenomenalno četvrto mjesto, od 51 kluba koji je nastupio i 560 natjecateljica i natjecatelja.

Zlatne su bile Dora Habijančić (ml. kadetkinja -36 kg), Sara Anđelić (kadetkinja -47kg) i Sara Habijančić (kadetkinja -51kg). Srebrni je bio Pavao Chudy (ml. kadet -43 kg), dok su bronce osvojili Katarina Bačurin (ml. kadetkinja -33 kg), Matija Kompes (ml. kadet -36 kg), Marinela Bašković (kadetkinja -37 kg), Antonija Pušić (kadetkinja -47 kg) i Nina Mikulin (juniorka -68 kilograma).

Ovaj turnir bio je i prvi, od ukupno tri, koji ulazi u kvalifikacije za juniorsko Europsko prvenstvo. Nina je ovaj put osvojila brončano odličje, no, ostaju još dvije prilike kako bi pokušala biti najbolja u svojoj kategoriji.

 

Podijeli