Novosti Sport Događanja

Kahlina: Ne znam zašto ne bismo 'skinuli skalp' i Dinamu?

14.05.2019. / Damir Žbulj

Zaista je prava šteta što je sredinom svibnja vrijeme primjerenije prosincu i što u srijedu od 18 sati na Maksimiru vrlo vjerojatno posjeta na tribinama neće biti onakva kakvu okršaj prvaka Dinama i naše Gorice, najugodnijeg iznenađenja HT Prve lige i koja se svim silama bori za Europu, zaslužuje.

U prethodna tri ovosezonska dvoboja Goričani su poprilično namučili Plave, u tri navrata su upisali minimalan poraz i možda je u finišu sezone zapravo i najbolji trenutak da se i protiv najjače hrvatske momčadi izvuče jedan pozitivan rezultat.

"Dinamo je najbolja hrvatska ekipa, što se vidi i po tablici. Četvrti puta se sastajemo s njima, tri puta je bilo 'na knap', gusto. Naravno da je Dinamo bolja ekipa od nas, naravno da su favoriti na Maksimiru, ali isto tako moramo vjerovati i nadati se da možemo nešto napraviti.

"Bitno je da se prezentiramo dobro, da probamo što bolje odigrati. Nema više vremena. Računao sam možda da će se Osijek možda poskliznuti kod Lokomotive, ali oni su to lagano prošli. Moramo nešto uzeti na Maksimiru, bit će jako teško, ali vjerujemo da možemo i probat ćemo izboriti pozitivan rezultat," najavio je odlučno trener Gorice Sergej Jakirović.

Nažalost, zbog kartona neće moći računati na Čabraju i Musu, strijelca spektakularnog pogotka u prošlom kolu protiv Istre, no, sigurno će Jakir napraviti sve kako bi nadmudrio svog kolegu i prijatelja Nenada Bjelicu.

"Oboabona ima problema s ozljedom gležnja, nekoliko igrača je bilo virozno, ali svi su izrazili spremnost da istrče na travnjak Maksimira i odigraju. Svi su svjesni kako je do kraja još samo tri kola. Ali, imamo igrače koji mogu dostojno nadomjestiti izostanke."

"Sigurno da ne želi izgubiti. Očekujem možda i najjaču postavu Dinama. Ali, nema veze. Svaki puta su bili u jakom sastavu, možda jedino još Ademi nije igrao protiv nas. Vjerujem da će biti jako dobra utakmica i znam da Bjelica jako cijeni ono što mi radimo ovdje. Uzima nas maksimalno ozbiljno, a to je dobro i za nas, jer onda vidimo koliko možemo parirati jednom europskom Dinamu. Plavima 'kapa do poda' za sve ono što su napravili ove sezone!" 

Goricu u finišu sezone, nakon gostovanja na Maksimiru, očekuje domaći nedjeljni okršaj s Osijekom pa susret kod Lokomotive. Još je dovoljno bodova u igri kako bi se ostvario europski san...

"Kao god da ispadne, naše je da do kraja igramo maksimalno, ozbiljno i profesionalno, i da probamo uzeti što više bodova. Prošla utakmica napunila nas je samopouzdanjem. Prvo poluvrijeme nije nam bilo lako, dođu takvi dani kad ne ide sve onako kako si zamislio. Ova moja momčad je kroz cijelu sezonu pokazala karakter i homogenost. Sve ovo nam je veliko iskustvo i samo nastavak onog što cijelu sezonu radimo," istaknuo je Jakirović. 

Dok Dinamo i cijela Hrvatska 13. svibnja obilježavaju prisjećanjem na nikad odigranu utakmicu sa Zvezdom i simbolični početak Domovinskog rata, Goričanima taj isti datum nosi uspomene na prošlogodišnji drugoligaški susret sa Šibenikom, 'biblijski' potop na Gradskom stadionu i trenutak kad je potvrđen ulazak među hrvatsku klupsku nogometnu elitu. Bio je to tek početak ovog fantastičnog puta, sezona u prvoligaškom društvu bila je za pamćenje i ulazak u Europu samo može biti 'šlag na torti'. Ako se u tome ne uspije nema razloga za razočaranje i nezadovoljstvo, bit će prilike za nove spektakularne rezultate u idućoj sezoni. Bit će tada i lakše napraviti dodatni europski iskorak, sjajni rezultati Dinama omogućili su da Hrvatska od iduće sezone u kvalifikacije za europska natjecanja daje još jedno dodatno mjesto više...

 

"Ne bismo razloga imali biti razočarani. Kad se pogleda međusobna ljestvica ekipa koja se bore za Europu, od drugog do šestog mjesta, mi smo najbolji. Možda će gubitak bodova od Rudeša na kraju prevagnuti, ali negdje smo mi i uzeli bodove gdje možda po prikazanoj igri i nismo trebali. Smatram da je ovo fantastična sezona i daj Bože da su ovo sve ponovi i iduće godine," naglasio je strateg Goričana.

PRVO POBJEDA, A ONDA ČISTA MREŽA

Jedan od glavnih junaka uspjeha Gorice u ovom razdoblju je i vratar Kristijan Kahlina, koji će protiv Dinama na Maksimiru odigrati 99. uzastopnu prvenstvenu utakmicu u dresu turopoljskog prvoligaša. Uspjeh je to za svaku pohvalu...

"To je sigurno specifično i malo mi je čudno kad izvrtim sve utakmice od kad sam stigao ovdje. Na svim sastancima sam bio, u svakom zapisniku. To je stvarno velika stvar i daj Bože da to proslavimo pobjedom. S druge strane, već sam igrao protiv Dinama, bio sam igrač Dinama, prošao njihovu školu i meni ova utakmica nije ništa drugačija od bilo koje druge. Na početku sezone nisam niti sanjao da ću ostvariti ovakav uspjeh. Sad je koncentracija na prvu iduću utakmicu, prvo Dinamo, a onda ćemo vidjeti kako dalje."

Pohvalio je Kahlina atmosferu u ekipi i otkrio jedan od razloga zašto su Goričani, predvođeni trenerom Jakirović, ovako dobra momčad.

"Prvenstveno, u svlačionici si igrači pomažu međusobno i uz trenerove savjete još se i međusobno dogovaramo i pokušavamo ispraviti svoje nedostatke. Velika je stvar što u svlačionici međusobno puno pričamo, i prije utakmica i na poluvremenu. Zato i imamo takve rezultate!"

"Očekujem pozitivnu atmosferu i da izađemo na teren boriti se s Dinamom. Moramo vjerovati u pobjedu, kao i što smo vjerovali dok smo dolazili na Rujevicu, Gradski vrt ili Poljud. Ne znam zašto ne bismo 'skinuli skalp' i Dinamu, koji još nema poraz na Maksimiru u ovoj sezoni. Možda se mogu karte okrenuti na našu stranu. Bit će teško, sigurno, ali to je utakmica kao i svaka druga," dodao je rekorder Gorice. 

Kahlina se u srijedu na Maksimiru prvenstveno nada pobjedi, a tek onda razmišlja o tome da sačuva svoju mrežu od igrača Dinama.

"Mislim da bi mi poseban poklon bila naša pobjeda, a tek onda čista mreža. Prvenstveno je bitno da mi pobijedimo ili makar da izvučemo bod. Tek onda bih pristao na čistu mrežu. Prvenstveni i jasni cilj su nam tri boda!"

 

Podijeli