Novosti Sport Događanja

Kalajžić: Pripremamo se specijalno za Split već tjedan dana

20.12.2021. / Damir Žbulj

U velikogoričkoj Gradskoj sportskoj dvorani, u ponedjeljak od 20 sati, igra se još jedan košarkaški derbi, jer u goste Bikovima stiže ekipa iz vrha hrvatskog prvenstva, KK Split.

Bit će to dvoboj 15. kola HT Premijer lige, a Gorica u ovoj susret ulazi s četvrte pozicije, nakon osam pobjeda i šest poraza, ali i dvije utakmice više od Cedevite Junior, koja trenutno ima bolji omjer.

Ekipa pod vodstvom Bože Radoša je posljednju utakmicu igrala još prije deset dana, kad je doma izgubila od Cibone.

Bilo je sasvim dovoljno vremena za pripremu ovog okršaja...

"Split je imao dosta promjena u rosteru u odnosu na našu prethodnu utakmicu. Imaju i sada svojih poteškoća, ali jako dobro guraju u okvirima HT Premijer lige. Isto tako su u zadnje vrijeme igrali jako dobre minute u ABA ligi. Međutim to nije na kraju rezultiralo pobjedama, ali imali su jako, jako dobrih dionica u pojedinim utakmicama. Čeka nas jako kvalitetan protivnik i Split je uvijek za nas motiv više. Imali smo dovoljno vremena za trening i dovoljno vremena za pripremu utakmice i sigurno da ćemo tražiti svoju šansu u ovom susretu," najavio je strateg Goričana.

Nositelji igre splitskih Žutih su reprezentativci Toni Perković i Roko Leni Ukić, a nedavno ih je pojačao povratnik Maj Kovačević, bivši igrač Gorice. Tu su još i Žganec, Vuko, Bajo, Čampara...



"Ovih zadnjih par dana se dobro trenira. Pripremamo se specijalno za Split već tjedan dana. Oni su imali neke teške utakmice od kojih su dvije izgubili. Možda su u nekom malom padu tako da moramo to iskoristiti. Mi imamo nekih manjih problema s ozljedama, ali nadam se da ćemo to sanirati do ponedjeljka i da ćemo svi biti zdravi i spremni za pobjedu,” najavio je Mate Kalajžić, koji je upravo iz Splita stigao u Goricu.

Ulaznice se mogu kupiti na ulazu u Gradsku sportsku dvoranu, a gledatelji moraju imati važeću COVID potvrdu, negativan test te se moraju ponašati u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

 

 



(Foto: Nenad Mudrinić)

Podijeli