Novosti Sport Događanja

Karate klub Velika Gorica izvrstan na jakom međunarodnom turniru u Rijeci: Ema Filković, Vito Hulina, Katja Braica i David Lovrinović sa zlatom oko vrata

02.04.2023. / Damir Žbulj

Još jedan sjajan turnir odradili su borci karate kluba Velika Gorica! Tad Cup - Memorial Aldegisto Sodero je u dvorani Zamet okupio oko 800 natjecateljica i natjecatelja iz 74 kluba i sedam država, a u Veliku Goricu stiglo je čak 11 medalja, od čega četiri zlata, tri srebra i četiri bronce!

"Tad Cup je veliki međunarodni turnir, a mi smo nastupili s uzrastima kadeta, juniora i seniora. Ukupno se 14 naših natjecatelja borilo u 19 kategorija," javio nam je Goran Živković, čelnik karate kluba Velika Gorica pa naglasio: "Čestitamo našim najuspješnijim borcima, a to su ovaj put bili Ema Filković i Vito Hulina. Oboje su osvojili srebro u svom uzrastu i zlato u starijoj konkurenciji. Osim njih, zlatnom medaljom istaknuli su se još i Katja Braica u kadetkinjama te David Lovrinović u mlađim kadetima!"

Zlatni su tako bili David Lovrinović u kategoriji do 64 kilograma, Katja Braica do 61 kilograma, Vito Hulina među kadetima do 52 kilograma i Ema Filković u konkurenciji juniorki do 66 kilograma.

Vito je bio srebrni u konkurenciji mlađih kadeta do 54 kilograma, Ema među kadetkinjama iznad 61 kilograma, a srebro  je oko vrata stavio i Luka Lukačić među kadetima do 70 kilograma.

Bronce su zaslužili Mara Gusić među mlađim kadetkinjama -44kg, Luka Tačković kod juniora do 61 kilograma, Lucija Kirinić među juniorkama do 48 kilograma te senior Petar Orešković do 60 kilograma.

U jakoj konkurenciji nastupili su još i Ema Jukić, Matej Vuković, Nika Mirosavljević i Nikola Huzjak.

Prošli tjedan je jedan dio mlađih natjecatelja karate kluba Velika Gorica nastupio u Križu na turniru Kip Kup Rudolfa Perešina, koji je okupio oko 470 natjecatelja iz 45 klubova.

Osvojena su dva zlata i tri bronce. David Lovrinović je bio najbolji i u uzrastu mlađih kadeta i kadeta, a brončani su bili Petar Krešimir Krmpotić u mlađim kadetima, Katarina Gordić u mlađim učenicama i Mia Čunčić u mlađim kadetkinjama. Sudjelovali su još i Sara Banović, Marina Čale, Ita Noršić, Luka Jukić, Mihael Medvedec, Petar Buhin i Matea Stilinović.

"Kadeti i juniori imaju u svibnju prvenstvo Hrvatske, a do tada ih očekuje još jedno natjecanje, nakon kojeg smatramo da smo spremni za državno prvenstvo," poručio je Živković za kraj.

Podijeli