Novosti Sport Događanja

Karlovac s(p)retniji u zavšnici

19.11.2017. / Sportska redakcija

Rukometaši Gorice odigrali su još jednu sjajnu utakmicu na gostujućem parketu. Nažalost, kao i u Dubravi te u Sesvetama i ovoga su puta pokleknuli u završnici ostavši bez ijednog boda, čime dobro izdanje nije zaokruženo osvajanjem bodova. Domaćini su u još jednoj infarktnoj završnici kada su u pitanju Goričani uzeli puni plijen nakon pobjede od 24:23.

Osim početnog vodstva (2:0) ostatak prvog dijela, kao i većim dijelom utakmice stanje stvari na terenu su diktirali igrači trenera Hrvoja Pekere. Sve je polazilo od odlične igre u obrani i vratara Tomislava Sladoljeva. Na krilima te igre krajem prvog dijela Gorica je vodila s 11:7. Konce igre u napada držali u Ivan Laljek, te razigrani i sigurni Ivan Žarković.

Posljednje minute prvog dijela pripadaju gostima koji su dva brza pogotka smanjuju na minus dva (11:13). Rezultatska neizvjesnost mogla se osjetiti na terenu, ali i na ugodno popunjenim tribinama koje su u jednom dijelu počele čak vikati „Druga liga“. No, u presudnim tribinama svojom podrškom ipak su gurnuli svoje ljubimce prema pobjedi. Tek nakratko su domaćini poveli sa 18:17, no Gorica je taj zaostatak brzo anulirala i preuzela vodstvo koje je držala do kraja utakmice.

U posljednjih pet minuta ušlo se s plus dva za Goricu (20:22). Tada se ukazao domaći junak Matija Perajica koji je postigao tri pogotka za vodstvo Karlovčana koje je Gorica poništila preko Ivana Žarkovića. Deset sekundi prije kraja Vladimir Ostarčević diže publiku na noge pogotkom za 24:23. No, samo koji trenutak kasnije dobiva dvije minute te Gorica ima igrača više i napad za izjednačenje. Hrvoje Pekera poziva minutu odmora i dogovora napad za danas najsigurnijeg Ivana Žarkovića koji nažalost nije uspio sa zvukom sirene matirati Matea Radočaja.

I dok su Karlovčani zajedno s publikom slavili veliku pobjedu, Goričani su tužna i pokisla lica napuštali teren dvorane. Po treći puta ove sezone bili su blizu pobjede na gostovanju, koja im je izmakla doslovno u posljednjim sekundama.

-Pa vratit će se valjda negdje i nama- bio je tek kratak komentar članova Uprave koji su bili na utakmici u Karlovcu.

Podijeli