Novosti Sport Događanja

Katarina Ćosić: Zahvalna sam i sretna, uspomenu na Dedu čuvat ćemo i dalje!

27.01.2019. / Damir Žbulj

Prekrasan odbojkaški dan u Gradskoj sportskoj dvorani! Pune tribine, brojne igračice na terenu i sjajna sportska atmosfera obilježili su treći Memorijal Antuna Azenića - Dede, turniru organiziranom u čast legende velikogoričkog sporta, osnivača Azene i ženske odbojke u našem gradu..

Hrvatski odbojkaški klub Gorica još je jednom vrhunski organizirao ovaj prekrasan turnir, a u goste su im stigle mlađe kadetkinje iz zagrebačkih klubova OK Olimpik, OK Dinamo, OK Medveščak, HAOK Mladost, OK Don Bosco te ŽOK Vrbovec i OK Dugo Selo.

Na kraju su slavile mlade odbojkašice Mladosti, koje su u finalu svladale Olimpik, pobjednice prva dva izdanja Memorijala.

U borbi za treće mjesto HOK Gorica je poražena od Dinama.

Nakon turnira priređeno je i prigodno druženje u sjećanje na Dedu, koje nikada neće izblijediti...

"Nakon cijelog dana odbojke u Velikoj Gorici možemo svi skupa biti sretni i zahvalni, jr je prošlo sve kako treba. Nastupilo je 120 odbojkašica iz osam klubova. Tribine su bile pune, puno male djece, jako puno odbojkašica i odbojkaša iz HOK Gorice koji su došli podržati turnir. Stigla je predstavnica Hrvatskog odbojkaškog saveza, predstavnik Zagrebačkog odbojkaškog saveza, s nama je i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec. Samo mogu biti sretna i zahvalna na ovom danu, " poručila nam je jedna od klupskih čelnica Katarina Ćosić, nakon svečane ceremonije zatvaranja i podjele medalja i trofeja. 

HOK Gorica bilježi sjajne rezultate...

"Mi smo mladi klub i nedavno smo proslavili pet godina postojanja. Brojimo 200-tinjak članova. Zavrtjela se jedna lijepa priča, svi smo jedna odbojkaška obitelj. Mi smo svi skupa od malih nogu, Diana Breko i ja kao nositelji kluba, ali i svi naši treneri. Prvaci smo 2. lige - Sjever, uskoro kreće i doigravanje te ćemo pokušati izboriti prelazak u viši rang! Naša mlada ekipa je ove godine po prvi puta zaigrala u trećoj ligi i drži sredinu tablice, što je izniman rezultat...

"Imamo veliku količinu entuzijazma i ljubavi koju ulažemo i vjerujem da će biti još puno uspjeha!"

Prisjetila se i Dede Azenića...

"Deda je bio jedan drag čovjek s jako zanimljivim karakterom, koji je prije svega volio svoju obitelj i odbojku, kao i svoj klub kojeg je osnovao i u njega uložio sve! Možemo mu samo reći hvala i da ćemo uspomenu na njega čuvati i dalje."

Klub raste iz dana u dan i u njemu rade brojni odbojkaški stručnjaci...

"Mislim da nema brige za odbojku u Velikoj Gorici. Svakog dana smo sve veći i veći klub. Imamo upise kroz cijelu sezonu, stalno nas zovu roditelji sa željom da bi upisali svoje dijete u naš klub. Mislim da se prepoznao naš rad. Ovdje je Vladimir Braco Janković, sveučilišni profesor u mirovini, koji nam je mentor. Uz njega je po novom ovdje i Tomica Đurković, docent na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, ovdje je i Zrinka Zuanović, koja je bivša reprezentativka, predsjednica Diana Breko također radi s talentima u klubu, Jurica Antić, pobjednik prvenstva i Kupa Hrvatske. Ima nas dosta, radimo, dajemo svoj maksimum i vjerujem kako će rezultati doći," zaključila je za kraj.

Podrška gradskih struktura ovom sjajnom projektu ne smije izostati...

"U čast i spomen na jednog istaknutog sportskog djelatnika kao što je bio Antun Azenić, HOK Gorica već treću godinu organizira Memorijal njemu u čast. Moram priznati da HOK Gorica radi sjajan posao, škola odbojka kvalitetno i dobro funkcionira i brojne naše mlade sugrađanke su aktivne kroz ovaj klub i postižu sjajne rezultate. Ovom prilikom pohvaljujem njihov rad i vjerujem da će, kao i do sada, još i više u budućnosti imati podršku Grada Velike Gorice, jer oni to apsolutno i zaslužuju," dodao nam je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

Galerija slika

Katarina Ćosić: Zahvalna sam i sretna, uspomenu na Dedu čuvat ćemo i dalje! Katarina Ćosić: Zahvalna sam i sretna, uspomenu na Dedu čuvat ćemo i dalje! Katarina Ćosić: Zahvalna sam i sretna, uspomenu na Dedu čuvat ćemo i dalje! Katarina Ćosić: Zahvalna sam i sretna, uspomenu na Dedu čuvat ćemo i dalje! Katarina Ćosić: Zahvalna sam i sretna, uspomenu na Dedu čuvat ćemo i dalje! Katarina Ćosić: Zahvalna sam i sretna, uspomenu na Dedu čuvat ćemo i dalje! Katarina Ćosić: Zahvalna sam i sretna, uspomenu na Dedu čuvat ćemo i dalje! Katarina Ćosić: Zahvalna sam i sretna, uspomenu na Dedu čuvat ćemo i dalje! Katarina Ćosić: Zahvalna sam i sretna, uspomenu na Dedu čuvat ćemo i dalje! Katarina Ćosić: Zahvalna sam i sretna, uspomenu na Dedu čuvat ćemo i dalje! Katarina Ćosić: Zahvalna sam i sretna, uspomenu na Dedu čuvat ćemo i dalje! Katarina Ćosić: Zahvalna sam i sretna, uspomenu na Dedu čuvat ćemo i dalje! Katarina Ćosić: Zahvalna sam i sretna, uspomenu na Dedu čuvat ćemo i dalje! Katarina Ćosić: Zahvalna sam i sretna, uspomenu na Dedu čuvat ćemo i dalje! Katarina Ćosić: Zahvalna sam i sretna, uspomenu na Dedu čuvat ćemo i dalje! Katarina Ćosić: Zahvalna sam i sretna, uspomenu na Dedu čuvat ćemo i dalje! Katarina Ćosić: Zahvalna sam i sretna, uspomenu na Dedu čuvat ćemo i dalje! Katarina Ćosić: Zahvalna sam i sretna, uspomenu na Dedu čuvat ćemo i dalje! Katarina Ćosić: Zahvalna sam i sretna, uspomenu na Dedu čuvat ćemo i dalje! Katarina Ćosić: Zahvalna sam i sretna, uspomenu na Dedu čuvat ćemo i dalje! Katarina Ćosić: Zahvalna sam i sretna, uspomenu na Dedu čuvat ćemo i dalje!

Podijeli