Novosti Sport Događanja

KK GORICA: Neven Nikolić naslijedio Josipa Sesara

20.09.2016. / Nefertum IT
Ljeto za nama donijelo je mnogo promjena u Košarkaškom klubu Gorica, iza koje je nabolja klupska sezona u kojoj je momčad pod vodstvom trenera Josipa Sesara igrala četvrtfinale Kupa Krešimira Ćosića te Ligu za prvaka u kojoj su šokirali Zadar na Višnjiku, dok su utakmicu protiv Cedevite odveli u produžetak. Hoće li i nova sezona donijeti takvu radost na parket Gradske sportske dvorane u ovom trenutku nije lako za prognozirati, jer trener Sesar i nekolicina igrača koji su prošle godine bili nositelji igre napustili su gorički brod.

Umjesto Josipa Sesara koji je ljetos odradio prvu akciju kao izbornik reprezentacije do 20 godina stigao je 36- to godišnji Neven Nikolić, iza kojeg je četrnaest godišnje trenersko iskustvo koje je sakupljao radeći najprije u ŽKK Zagreb,Zrinjevcu, Ciboni i prošle sezone u BIH premijerligašu Studentu.

kk velika.jpg

-I prošle godine imao sam sličnu situaciju u Mostaru, no ja vjerujem u svoj rad- na prvu će novi trener Neven Nikolić.

Igrački egzodus

Osim trenera Josipa Sesara iz Velike Gorice su otišli još Marko Petrović, Borna Kapusta, Marin Zrnić, Tomislav Demo i Tomislav Đurinović koji su pojačali Zabok, u redove Škrljeva otišao je Davor Konjević, dok je kapetan Ivan Papac otišao put Šibenika gdje je pojačao momčad Jollya. Od prošlogodišnjeg igračkog kadra novom treneru na raspolaganju su tako ostali Bruno Žganec, Ljubo Prgomet, Ante Mašić, Kristijan Šutalo, Dorijan Jelenek i Gabrijel Divić uz koje su na trenzima i povratnik David Ušić, Luka Katura, Vuk Lazić, Berin Gudić, Antun Hrkač te Braslav Turić.

kk velika 1.jpg

-Mi smo još uvijek u slaganju momčadi. Mladi dečki su jako motivirani i spremni su na rad što je meni najbitnije. Uz njih tu su i dva- tri starija dečka koji već dugi niz godina igraju ovu ligu što će nam biti od velike koristi. Ne prestaje nam ništa drugo nego da radimo više od drugih te da se nadamo naboljem- nastavio je Nikolić.

Pune ruke posla

Prvu pripremnu utakmicu momčad je imala protekle subote protiv A-2 ligaša Rudeša.

-Nisam zadovoljan intenzitetom utakmice, no taj intenzitet ne može biti jači u ovom trenutku, jer smo se mi skupili tek prije tjedan dana. Fali nam snage, razina kontakta te uigranost koja nije niti blizu onoga kako to treba biti- u osvrtu na taj susret će Nikolić. 

kk velika 2.jpg

Do prvog kola i gostovanja kod Jollya ostalo je još manje od dvadeset dana, tako da su pred trenerom Nevenom Nikolićem i njegovim pomoćnicima Jakovom Stipanovićem i Danijelom Kočanovićem pune ruke posla.

kk velika 3.jpg 

-Puno je posla, no ja se tome veselim jer ja volim puno raditi. Rekao sam i igračima da ćemo mi biti ekipa koja će na parketu provoditi više vremena od drugih. Nadam se da će taj rad tijekom sezone koja će biti duga doći na svoje- zaključio je razgovor novi trener goričkog prvoligaša Neven Nikolić.

Podijeli