Novosti Sport Događanja

Klafurić zaslužio i trofej prvaka Poljske: Preplavile su me emocije!

21.05.2018. / Damir Žbulj

Velikogorički nogometni stručnjak Dean Klafurić odveo je Legiju iz Varšave i do naslova prvaka Poljske!

Klaf je prošlog mjeseca dobio priliku na mjesto glavnog trenera poljskog velikana umjesto Romea Jozaka, koji ga je kao pomoćnika i doveo u Legiju.

U kratkom vremenu konsolidirao je momčad, ušao je u finale i osvojio tamošnji Kup, svoj prvi veliki trofej u samostalnoj trenerskoj karijeri, a nakon serije odličnih rezultata u prvenstvu zasluženo je stigao i do titule prvaka!

U posljednjem kolu na gostovanju u Poznanu kod Lecha Klafuriću i njegovom hrvatskom stožeru te Domagoju Antoliću i Eduardu da Silvi bio je potreban i bod za matematičku potvrdu naslova. Legia je 20-ak minuta prije kraja imala dva pogotka viška kad je dvoboj zbog izgreda domaćih navijača prekinut. Utakmica će biti registrirana rezultatom 3:0 za ekipu iz Varšave, koja je tako stigla do svog trećeg uzastopnog naslova prvaka, 13. u klupskoj povijesti.

Antolić je igrao sve do prekida, a Eduardo je ostao među pričuvama.

"Preplavile su me emocije! Presretan sam i moram čestitati svojim igračima i svima u klubu. Trofej smo proslavili s našim sjajnim navijačima, kojima moram zahvaliti na podršci, što nam je puno značilo. Moram se posebno zahvaliti Upravi, koja mi je dala šansu. Zadovoljan sam jer sam pokazao znanje i kvalitetu da mogu biti trener Legije. Rezultat govori sve," naglasio je ponosno Klafurić.

Legia je sezonu zaključila sa 70 bodova, tri više od Jagiellonije i deset više od Lecha iz Poznana, koji je zbog slabih izvedbi u završnici sezone otpustio Nenada Bjelicu, novog trenera Dinama, i prije kraja prvenstva.

"Ne znam još koja je moja sudbina, sezona je gotova, osvojili smo duplu krunu, što je bio naš cilj. Vidjet ćemo što će se sada dogoditi. Volim ovaj klub, volim ovaj grad, volio bih ostati ovdje, ali to nije moja odluka," poručio je jasno Upravi svoje stavove.

"Bio sam od prvog trenutka kad sam preuzeo klub uvjeren kako ćemo osvojiti naslov. Nisam u to sumnjao niti jednog trenutka, jer sam uvijek govorio kako imamo najbolje igrače u ligi. Ako bih trebao izdvojiti moment koji je bio ključan u osvajanju ove titule onda je to činjenica kako je čak 20 igrača u posljednjih osam utakmica igralo u početnoj postavi. Rekao sam kako imamo kvalitetu i pokazao sam kako poštujem svakog igrača u momčadi. U nogometnu je najvažnija ekipa, svi moramo skupa raditi na ostvarenju zajedničkog cilja. Sve to se može primijeniti i na Upravu i na sve ljude koji rade u klubu. Zajedništvo je naš najveći uspjeh," dodao je za kraj presretni Klafurić, koji je sezonu počeo kao trener šampionske Gorice.

Dio zasluga za naslov drugoligaškog prvaka zasigurno se mora pripisati i njemu, dok je posao na majstorski način u većem dijelu sezone odradio Ivan Prelec.

Podijeli