Novosti Sport Događanja

Klas bježi iz opasne zone

23.10.2016. / Nefertum IT
Nogometaši Klasa ušli su u niz od tri susreta bez poraza. Nakon remija protiv Lomnice momčad iz Mičevca u naredna dva kola osvojila je maksimalnih šest bodova. Najprije su u Kupincu došli do prve gostujuće pobjede, koju su jučer potvrdili pobjedom u susretu protiv Mraclina. Utakmicu u svoju korist domaća je momčad riješila s 2:0, ostavivši tako Mraclin u velikim problemima uoči jesenske završnice prvenstva.

Mogao je rezultat biti i daleko povoljniji po goste da su u prvih dvadeset minuta iskoristili dvije velike šanse. Najprije je u četvrtoj minuti udarac Mateja Čička uspio zaustaviti domaći vratar, Mateo Sušin, da bi u 19. minuti odlično proigravanje Filipa Onića zapucao Ivan Šandor koji je ostao sam na rubu šesnaesterca.

klas velika.jpg

I kako to već obično biva domaćini koji su prije toga dva puta zaprijetili preko Svena Butkovića dolaze u vodstvo. Udaraca Marka Ćevida po nozi Matije Mihalja, sudac Marko Vuković, oko kojeg su se tijekom cijelog susreta lomila koplja okarakterizirao je najstrožom kaznom, a s bijele točke precizan je bio Igor Gusak.

klas velika 1.jpg

U 40. minuti najstrožu kaznu nakon prekršaja nad Onićem traže gosti, a veliko negodovanje ovoga puta domaćih igrača i navijača iazavala je odluka suca iz 60. minute kada nakon prekršaj nad Filipom Bedekovićem nije pokazao na jedanaest metara. Sve dvojbe oko pobjednika otklonjene su u 63. minuti kada domaćini dolaze do prednosti od 2:0 nakon autogola vratara Ivana Kosa, inače napadača i najboljeg strijelca Mraclina, koji je je stao među vratnice jer je nedostajao standardni vratar Sonny Boy Dražić.

klas velika 2.jpg

Nakon toga sve gostujuće nade da mogu do pozitivnog rezultata pale su u vodu, te su domaćini u preostalom vremenu mirnom igrom čuvali stečenu prednost za bijeg iz opasne zone i hvatanje priključka s klubovima iz sredine poretka.



JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA LIGA, 12. KOLO
NK KLAS – NK MRACLIN 2:0 (1:0)
STRIJELCI:
1:0 Gusak (30- 11m), 2:0 Kos (63-AG)
NK KLAS: Sušin, Butković, Kundih, Marinčević, J. Tadić (od 83. Jelić), Bedeković, Smolec (od 67. Lončarić), Gusak (od 87. S. Tadić), Barukčić, Bubalo, Mihalj. TRENER: Igor Barukčić
NK MRACLIN: Kos, Čičak, J. Domitrović, Cvetnić, Rus, A. Domitrović, Hrženjak, Šandor, Ćevid (od 76. Galeković), Onić (od 66. Cvetnić), Šimun. TRENER: Nino Matković

Podijeli