Novosti Sport Događanja

Košarkaši bez poraza proslavili povratak među prvoligaše!

30.04.2018. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice u velikom su stilu zaključili fantastičnu, 'savršenu' drugoligašku sezonu u kojoj nisu doživjeli niti jedan poraz!

Iako su povratak u HT Premijer ligu kao svoj veliki cilj ispunili već ranije, zadržali su koncentraciju i motivaciju i do posljednjeg kola te su na domaćem terenu 'razbili' Podravac sa 126:78, na proslavi naslova prvaka Prve muške lige.

Gorica je ove sezone ostvarila rezultat za pamćenje, u 22 odigrane utakmice upisala je sve pobjede!

Neizvjesnost je postojala samo u prvoj četvrtini, u kojoj su gosti imali minimalnu prednost (24:25), no, trener Sesar je tada 'probudio' svoju momčad koja je u drugoj dionici 'uništila' suparnika s 30 poena razlike (43:13).

Nastavak je bio samo formalnost, a Gorica je samo potvrdila kako je apsolutno zasluženo stigla do ovog velikog uspjeha i kako će i iduće sezone u društvu najboljih hrvatskih košarkaških klubova imati što za pokazati.

Još su jednom košarkaši pod vodstvom Josipa Sesara i njegovog pomoćnika Jakova Stipanovića potvrdili kako je najveća snaga ove ekipe njen momčadski duh i sjajna uigranost svih pojedinaca. 

Marko Petrović s 19 poena i šest asistencija te njegov imenjak Baković s isto toliko ubačaja i deset skokova predvodili su Goričane. No, raspoloženi su bili i Mikšić, Vrlika, Prgomet, Mašić...

U sastavu je bio i ozlijeđeni Ivan Papac, kapetan ovogodišnje ekipe, koji je predvodio ekipu u podizanju i više nego zasluženog trofeja!

 

Podijeli