Novosti Sport Događanja

Košarkaši Gorice ponovno među živima

27.03.2017. / Sportska redakcija

Pobjedom protiv Vrijednosnica Osijek 80:64 košarkaši Gorice uvelike su poboljšali svoje izglede za ostankom u A-1 ligi. Iako se nakon prošlotjednog poraza od Hermes Analitice činilo kako su Goričani učinili korak unazad u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa, jučerašnjim slavljem vratili su se na pravi put jer sada ponovno imaju pobjedu više od Hermes Analitice koja je poražena od Škrljeva.

Osječani su bolje ušli u susret te su sredinom prve četvrtine imali vodstvo od 19:10, no igrači trenera Borisa Džidića iz rezultatskog su se minusa vratili u plus serijom od 17:0 jer na semaforu je zasvijetlilo 27:19. Stečeno vodstvo Goričani više nisu ispuštali, na odmor su otišli s pet poena viška (38:33).

U nastavku susreta gosti su pokušali preokrenuti tijek utakmice, no dalje od približavanja od minus četiri nisu mogli. Sva njihova nastojanja srušili su Ante Mašić i Mašan Vrbica, koji su veliku pomoć imali i u raspoloženom Marku Petroviću, a dobre dionice odradili su i Kristijan Šutalo, Javan Felix, Dino Radoš i kapetan Ljubo Prgomet.

-Krivo mi je što se u ovom obrambenom svjetlu nismo pokazali protiv Hermes Analitice. Nitko mi ne može reći da nismo mogli, jer sada bi imali pobjedu više i riješen prvoligaški status. Prije svega čestitam momcima na ovoj pobjedi, jer su skupili glave i na teren izašli kao pravi fajteri- poslije utakmice će trener Gorice, Boris Džidić.

Pobjedom Gorica ponovno o svojoj prvoligaškoj sudbini odlučuje sama, a ta meč lopta možda se već krije u susretu predzadnjeg kola kada u Veliku Goricu stiže posljednjeplasirani Kvarner 2010.

-Sada ponovno sve ovisi o nama. Dok se ne oglasi posljednja sirena mi ćemo se boriti, imamo korektan raspored jer nam Kvarner dolazi kući. Nadam se da ćemo ovakve utakmice odigrati i narednim kolima jer Velika Gorica zaslužuje da i dalje gleda prvoligašku košarku- zaključio je trener Džidić.

A-1 LIGA, 22. KOLO
KK GORICA – KK VRIJEDNOSNICE OSIJEK 80:64 (20:19, 18:14, 17:13, 25:18)
KK GORICA: Jukić, Tomić, Šutalo 2, Petrović 18, Mašić 17, Vrbica 16, Felix 7, Osolnik, Prgomet 9, Radoš 11. TRENER: Boris Džidić
KK VRIJEDNOSNICE OSIJEK: J. Šarac, Došen 14, Robinson 13, Žulj, Vuković 4, A. Šarac 8, Krajina 6, Karlović 4, Turalija 2, Mustapić 13. TRENER: Vladimir Krstić 

Podijeli