Novosti Sport Događanja

Košarkaši Gorice redove pojačali dvojcem iz Amerike

18.01.2017. / Nefertum IT
Utakmicom između Splita i Jollya sinoć je i službeno završio prvi dio sezone u košarkaškoj A-1 ligi. Bio je to ujedno i derbi prvenstva, koji je odlučivao o jedinici uoči nastvaka prvenstva. Pobjedom 85:77 Split je postao jesenskim prvakom i kao vodeća momčad prvenstva ulazi u drugi dio prvenstva koji starta ovog vikenda.

Bit će to izuzetno zanimljivih 13 kola u kojima će se dijeliti ulaznice za ABA ligu u koju ulaze tri prvoplasirane momčadi, tražit će se u tim susretima i što bolje pozicije za play off, ali i izbjegavat dva posljednja mjesta koja vode u A-2 ligu. Sve u svemu očekuje nas zanimljivo košarkaško proljeće u koje većina momčadi ulazi s podosta novih igrača, čime je ovaj zimski prijelazni rok bio itekako zanimljiv i bogat transferima.

kos velika.jpg

Mijenjala je dosta toga i Gorica, koja je pobjedom u Rijeci održala glavu iznad vode stvorivši si dobru poziciju uoči nastavka prvenstva. Jedanaeta pozicija i tri pobjede na kontu sasvim pristojno izgledaju s obzirom na sve što se događalo u klubu posljednjih mjeseci. Još prije odlaska na stanku Gorica se razišla s Davidom Ušićem i Filipom Cvjetičaninom, a tijekom proteklih dana klub su još napustili Dorijan Jelenek te Antun Hrkač. Njih bi trebali zamijeniti Leon Tomić, Dino Radoš, te dvojac iz Amerike; Rood Felix Javan i Trey Cornelius McDonald.

kos velika 1.jpg

Premijeru u dresu Gorice imat će u subotu, kada u Velikoj Gorici gostuje drugoplasirani Jolly JBS. Hoće li pristili igrači biti dovoljan jamac ostanka u prvoligaškom društvu pokazat će vrijeme, koje je uvijek najbolji sudac.

POREDAK
1. Split 24, 2. Jolly JBS 24, 3. Šibenik 23, 4. Cedevita 23, 5. VROS 21, 6. Zagreb 21, 7. Cibona 20, 8. Zadar 19, 9. Alkar 17, 10. Zabok 16, 11. Gorica 16, 12. Škrljevo 16, 13. Kvarner 2010 15, 14. Hermes Analitica 15

Podijeli