Novosti Sport Događanja

Košarkaši Gorice utakmicom u Šibeniku otvaraju novu sezonu

07.10.2016. / Nefertum IT
Utakmicom između Cibone i Hermes Analitice u kojoj su Vukovi s Tuškanca slavili s 96:78 započela je nova košarkaška sezona. Nakon dugih 16 godina od početka su u prvenstvo uklječeni i ABA ligaši, Cedevita, Cibona i Zadar što daje dodatnu draž natjecanju u odnosu na prijašnje sezone u kojima bi se ti klubovi tek u završnici uključivali u prvenstvo i brzo poteznim odigravanjem kroz mjesec i pol dana odlučivali o novom prvaku.

-Ove sezone se radi o jakom natjecanju, jer sam pogled na rostere momčadi govori da se radi o teškim protivnicima. Uz to, u mnoge su klubove došli stranci, što govori da je liga jača, zbog čega nas od prve utakmice čeka težak zadatak- u uvodu o sezoni će trener Košarkaškog kluba Gorica, Neven Nikolić koji je u Veliku Goricu stigao ovog ljeta.

kk velika.jpg

Jedini cilj Goričana kao i prethodnih sezona bit će ostanak u prvoligaškom društvu iz kojega će ispasti dva posljednje plasirana kluba.

-Na nama je da maksimalno radimo, te da iskoristimo svaki trening i utakmicu za podizanje igračke i momčadske kvalitete. Jedini cilj je ostanak, a sve iznad toga bio bi veliki bonus. Mislim da imamo kvalitetu da ostvarimo taj cilj, no potrebno je strpljenje- kaže Nikolić čiju momčad sutra očekuje gostovanje u Šibeniku kod Jollya koji je ovog ljeta složio respektabilnu momčad.

-Ja se nadam da smo spremni. Dobro smo radili u proteklom periodu, iako nismo kao ostatak klubova počeli na vrijeme. No, ubrzali smo uigravanje te igrači jedva čekaju start- poručio je za kraj Nikolić.

kk velika 1.jpg

Uz utakmicu između Jollya i Gorice, u prvom kolu sastaju se još; Kvarner 2010-Zadar (11. listopada), Zagreb-Škrljevo, Zabok-Vrijednosnice Osijek, Cedevita-Split te Alkar-Šibenik.

Podijeli