Novosti Sport Događanja

Košarkaši u Splitu počinju novu sezonu, Brzoja veliko pojačanje: Napravili smo sve da ga angažiramo!

27.09.2019. / Damir Žbulj

Bliži se početak uzbudljive i zanimljive klupske košarkaške sezone u Hrvatskoj! Gorica je nedavno proslavila 50. rođendan i s novim optimizmom ulazi u novo izdanje HT Premijer lige.

Uprava na čelu s predsjednikom Duškom Radovićem kompletirala je svoj roster, a ostanak Josipa Sesara, prema izboru kolega najboljeg trenera domaćeg prvenstva, sigurno je najveće 'pojačanje'.

U posljednjim danima prije početka natjecanja u Goricu je 'sletio' talentirani Mislav Brzoja, koji je prošle tri sezone nastupao za Zadar, a ima iskustva igranja srednjoškolske i sveučilišne košarke u SAD-u, dok s mlađim kategorijama hrvatske reprezentacije (U18, U16) ima dva europska zlata.

(Foto: KK Zadar, Zvonko Kucelin)

"Napravili smo sve što smo mogli da angažiramo Brzoju. Prvo mu je pod utjecajem roditelja, rodbine, prijatelja i menadžera bila namjera da ide u inozemstvo, ali to nije prošlo. Odluka je na kraju bila na njemu."

"Imali smo jedno prekrasno druženje, četiri sata smo pričali tajnik i ja s njim. Mislav je imao samo riječi pohvale za klub, za igrače koji su ga odmah prihvatili. Sve sami superlativi. Rekao je 'to kako vi radite nema niti u jednom klubu u ABA ligi'," poručio nam je predsjednik Radović, koji se osvrnuo i na slavljenički pripremni turnir u Gradskoj dvorani, gdje je Gorica osvojila trofej finalnom pobjedom upravo nad 'njegovim' Zadrom:

"Uživali smo dva dana u lijepoj košarci i to je najvažnija stvar u cijeloj ovoj priči. Dobili smo Zadar, zasluženo, bolje nije moglo biti."

S optimizmom gleda u početak sezone: "Svatko može igrati 'atmosku košarku', tko radi, tko se trudi i tko ima vjeru u sebe. Nerad ne može proći. "

"Drago mi je što sezona ovako počinje, igrači su dobili veliki poticaj , dodatno samopouzdanje. Imaju potvrdu kako su kvalitetna ekipa i kako su kvalitetni igrači."

Sesarovoj momčadi priključili su se i Milija Miković crnogorski centar te Kruno Macner, koji je već neko vrijeme trenirao u Gorici.

"Ostao je kostur momčadi od prošle sezone, igrači jako dobro znaju kako se ovdje radi i ponaša. Ambicija postoji, ekipa ima želju za dokazivanjem i to mi je najvažnije," poručio je strateg Goričana prije odlaska u Split.

HT Premijer liga počinje ovog vikenda, Alkar dočekuje Sonik Puntamiku, Zabok gostuje kod Dubrave Furnir, a Šibenka je domaćin Hermes Analitici, U nedjelju Cibona igra protiv Vrijednosnica Osijek, Zadar protiv Adria Oil Škrljeva, dok će Gorica u ponedjeljak gostovati na Gripama kod Splita, ekipe koju je prošle sezone u istoj dvorani izbacila u četvrtfinalu Kupa Kreše Ćosića, od koje je izgubila u prvom krugu doigravanja i na kraju osvojila šesto mjesto. Utakmica će biti u TV prijenosu na ArenaSportu.

Prvi i osnovni cilj je jasan, izbjeći bilo kakvu borbu za ostanak, a sve ostalo bit će veliki bonus, baš kao i ovog proljeća.

Veliku Goricu su ovog ljeta napustili Marko Baković, Karlo Mikšić, Marin Zrnić i Ante Jukić, dok je Ljubo Prgomet preuzeo funkciju klupskog tajnika, a uz Brzoju, Mikovića i Macnera stigli su i iskusni Pero Babić te Ivan Vraneš, koji su se već pokazali kao velika pojačanja na pozicijama razigravača i centra. U ekipi su ostali već dobro poznati Mazalin, Mašić, Petrović, Papac, Majcunić, Mazalin, Kapusta, Vučić...

Veliko pojačanje je i dolazak Ivana Perinčića, koji će biti Sesarov pomoćnik, ali što je važnije i koordinator omladinskog pogona i škole košarke KK Gorica, koja će od ove jeseni surađivati s KK Velgor.

Podijeli