Novosti Sport Događanja

Košarkaška drama s happy endom

28.11.2016. / Nefertum IT
Nesvakidašnju utakmicu barem na hrvatskim košarkaškim parketima odigrali su u okviru osmog kola A-1 lige Gorica i Hermes Analitica. Derbi začelja u kojem je pobjeda za jednu i drugu momčad bila jedino bitna pripala je Gorici sa 124:113 nakon pedeset minuta igre. U regularnom dijelu bilo je 96:96, da bi domaća momčad tek u drugom produžetku slomila otpor gostiju iz Zagreba koji su zapravo pobijedili sami.

-Teško i iscrpljivo, kako mentalno tako i fizički. Čestitka dečkima na velikom preokretu. Nama je ova pobjeda trebala- poslije utakmice će trener Gorice, Neven Nikolić. 

hermes velika.jpg

Gosti ispustili u pola minute sedam koševa viška

Zaista je teško opisati što su gosti uspjeli prokockati u posljednje 33 sekunde u koje su ušli barem se tako činilo s nedostižnih 96:89. Najprije je nadu Gorici tricom vratio najraspoloženiji igrač u domaćim redovima Mašan Vrbica, nakon čega je uslijedio niz nepromišljenih poteza gostujućih igrača.

hermes velika 1.jpg

Najprije su ničim izazvani bacili loptu Marku Petroviću u ruke kojem iz blizine nije bilo teško smanjiti na minus dva (94:96), da bi gostujući igrači s darivanjem nastavili i s linije slobodnih bacanja promašivši oba pokušaja ostavivši Goričanima napad za produžetak koji im je donio Braslav Turić, koji je zapravo promašio obruč, no diranje obruča od strane gostujućeg igrača ipak je donijelo produžetak.

Serija 13:0 za drugu pobjedu

I u produžecima se nastavilo u sličnom ritmu. Prvi je protekao u vodstvu gostiju, da bi u drugom nakon gostujućeg vodstva od 113:111, Gorica serijom od 13:0 zaključila susret za drugu pobjedu koja je barem na trenutak donijela olakšanje klupskom vodstvu. 

hermes velika 3.jpg

Porazom je Hermes Analitica ostala zakovana za dno bez ijedne ligaške pobjede, dok je Gorica pobjedom uspjela održati glavu iznad vode. U susretu bez obrana gdje je postignuto čak 237 poena najviše su profitirali gledatelji, koji su ako ništa drugo mogli uživati u napadačkim obračunima u kojima je najbolji dojam ostavio Mašan Vrbica čija je ukupna valorizacija iznosila 45, jer uz 35 poena, ovaj je igrač imao osam skova i devet asistencija.

-Gubili smo veći dio utakmice, ali nismo se predavali do zadnje sekunde. Vjerovali smo u preokret- tek kratko nam je rekao Vrbica.

hermes velika 4.jpg

A-1 LIGA, 8. KOLO
KK GORICA – KK HERMES ANALITICA 124:113 (23:22, 18:22, 19:24, 36:28, 9:9, 19:8)
KK GORICA:
Hrkač, Petrović 28, Jelenek 2, Mašić 19, Vrbica 35, Gudić 6, Ušić 5, Osolnik 2, Prgomet 22, Turić 5. TRENER: Neven Nikolić
KK HERMES ANALITICA: Škara 11, Mandalinić, Raič 13, Fodor 12, Svoboda 16, Garafolić 22, Mijić 7, Krstanović 15, Gazić 6, Rajić 9, Radoš 2. TRENER: Zvonimir Mravak



Podijeli