°C -2

Kožić uzvratio: Za pristupnu cestu bazenu dogovorena je donacija

23.02.2018.

Redakcija

Nakon otvorenog pisma predsjednika ZŽU Velika Gorica u kojem se traži rješavanje pristupne ceste za gradski bazen stigao je odgovor iz Zagrebačke županije.

U otvorenom pismu župan Stjepan Kožić poručio je Goranu Kovačiću kako ga je iznenadilo njegovo obraćanje putem medija.

- Poštujem Vašu konstataciju da Vaše otvoreno pismo, kako sami navodite „ne stavljamo u kontekst svrstavanja na bilo čiju stranu, vršenja pritisaka ili lobiranja za potrebe dnevno političkih razračunavanja“. Zbog toga sam se odlučio odgovoriti Vam na isti način – otvorenim pismom koji upućujem Vama i medijima. U ovom svom odgovoru Vas pozivam na sastanak na kojem ću Vam rado pokazati svu dokumentaciju i službenu korespondenciju prema kojoj ćete vidjeti da je Zagrebačka županija još 17. studenog 2016. godine postigla dogovor sa Strukovnom školom Velika Gorica i Gradom Velika Gorica vezano uz darovanje zemljišta za izgradnju objekta s pristupnom cestom-poručio je župan u pismu predsjedniku ZŠU Velika Gorica i javnosti.

Istaknuo je kako je između Županije i Grada dogovoreno da navedeno zemljište na kojem se planira izgraditi pristupna cesta za novi gradski bazen prijeđe u vlasništvo Grada Velike Gorice u zamjenu za donaciju kojojm će se uređivati Srednja strukovna škola.

-Dogovor je bio da Grad Velika Gorica Srednjoj strukovnoj školi za darovanu zemlju uplati donaciju od 1,5 milijuna kuna koju će škola iskoristiti za nadogradnju škole. Međutim isto tako ću Vam predočiti dokaze kako Grad Velika Gorica do danas nije ispoštovao dogovor, a na što je upozoravala i službeno se žalila Srednja strukovna škola još 18. rujna 2017. godine. Građani Velike Gorice uvijek su imali i imat će moje razumijevanje i pomoć. Oko toga ne trebate brinuti. Dapače, što se tiče Zagrebačke županije sve je moglo biti riješeno još prije dvije godine. Stoga, Vam predlažem da apel i otvoreno pismo uputite prema gradonačelniku Velike Gorice i pozovete ga da se zauzme za svoje građane. Još bolje, pozivam vas obojicu kod sebe na sastanak na kojem, ako bude dobre volje od strane Vašeg gradonačelnika, možemo riješiti cijelu ovu situaciju. Siguran sam da javnost upravo to od nas očekuje, a da ih manje zanimaju ovakve rasprave putem medija-zaključili su iz Županije.