Novosti Sport Događanja

Kreću i košarkaši Gorice

13.10.2017. / Sportska redakcija

-Jedva čekam da sve počne. Malo se to dužilo zbog otkazivanja dva kluba, no sutra napokon krećemo- na prvu će povratnik u goričku košarku Josip Sesar koji je ljetos preuzeo kormilo goričkog drugoligaša.

Uz ambicioznog i stručnog trenera koji je potpisnik najvećeg klupskog uspjeha od prije dvije sezone klub se i igrački značajno pojačao. U goričke redove vratili su se Ivan Papac i Ivan Majcunić, a novim su igračima postali i Marko Baković, Karlo Mikšić, Ivan Penić i Ivan Ćubela. Od lanjskog igračkog kadra ostali su Marko Petrović, Ljubo Prgomet, Ante Mašić i Ante Jukić kojima je priključeno i nekoliko juniora.

Cilj se zna to je povratak u najviši razred hrvatske košarke koji se od ove sezone naziva Premijer liga, dok se jedinstvena druga liga naziva Prvom ligom (toga ima samo kod nas, op.a). Uz Goricu drugoligaško društvo čine još Borovo, Bosco, Podravac, Universitas, Istrauni, Šanac Karlovac, Kvarner 2010, Grafičar, Rudeš, Pula 1981 i Agrodalm.

-Cilj je povratak u prvoligaško društvo. Toga su svjesni i igrači, a to ponekad donosi i određeni pritisak. Mi ćemo dati sve od sebe da to ostvarimo. Idemo utakmicu po utakmicu, trening po trening i vjerujem da ćemo se na kraju radovati- kaže Sesar.

Novu sezonu košarkaši otvaraju domaćim susretom protiv Borova, s kojim su u proljeće 2014. godine igrali prvoligaške kvalifikacije u kojima je Gorica slavila u oba susreta.

-Oni su nam nepoznanica, nešto su mijenjali svoj roster, no sve ovisi o nama i našem početku. Mislim da smo dobro trenirali, a najvažnije je da nam nitko nije povrijeđen- o sutrašnje susretu će Josip Sesar.

Utakmica između Gorice i Borova igra se u Gradskoj sportskoj dvorani sutra od 18 sati.

Podijeli