Novosti Sport Događanja

Kruno Simon 'školovao' Bikove: Nismo bili dovoljno defenzivno pametni, nadam se da ćemo u završnici prvenstva biti bolji i kvalitetniji

11.02.2023. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice poraženi su na gostovanju kod Cedevite Junior, trenutno vodeće ekipe na ljestvici HT Premijer lige.

Favorizirani domaćin silovito je otvorio dvoboj, napravio veliku razliku, ali Bikovi su malo po malo stizali zaostatak i u završnici treće dionice
stigli na samo 62:60...

Za nešto više nije bilo kvalitete i energije.

U posljednjih deset minuta Cedevita Junior dolazi do sigurne pobjede sa 101:86, prije svega zahvaljujući iskusnom Krunoslavu Simonu, bivšem reprezentativcu i pravom košarkaškom majstoru, koji je u ključnim trenucima bio nezaustavljiv, a na kraju je zabio 21 koš, uz pet skokova i pet asistencija te samo jedan promašaj iz igre.

Prvo ime 'Vitamina' bio je Renato Serdarušić s 23 poena i devet skokova.

"Čestitam Cedeviti na pobjedi, ovakav gubitak nije karakterističan za nas, jer mi obično, ako igramo dobro, igramo prvu četvrtinu. Krize nas obično love krajem druge i početkom treće, međutim, ovaj put je sve to skupa bilo suprotno. Nismo uspjeli odgovoriti u nekim dijelovima, tranzicijskoj obrani, vratili bismo se ali smo bili pasivni, malo smo teže branili prodor sa sredine. Ponekad nam je teško igrati ovako s pet malih igrača, ponekad je dobro, međutim, dugo smo igrali s istom petorkom. Koncentracija je na kraju pala, ponestalo je snage, na četiri razlike promašili smo dva zicera, što je jednostavno nedopustivo, ali to je i umor pa smo zbog toga i izgubili utakmicu. Nadam se da ćemo anulirati te neke stvari i u završnici prvenstva biti bolji i kvalitetniji“, kazao je trener Gorice, Braslav Turić.

Milan Lužaić je predvodio Goricu s 26 poena, a dvoznamenkasti učinak imali su i Uljarević, Mašić, Gunjina i Batur.

"Obično imamo problema ne na startu, nego u drugoj ili trećoj četvrtini, što nam se ponavlja iz prethodnih utakmica. Danas se taj mekan start odrazio na ostatak utakmice i u svim nekim prijelomnim momentima Cedevita nas je kažnjavala napadački i pametno, a mi nismo bili toliko defenzivno pametni i na svaki naš pokušaj prilaska Cedevita je uspješno odgovarala i na kraju je završilo razlikom gdje smo na kraju u zadnjih par minuta pali. Mislim da je jedna od ključnih stvari naša loša defenzivna tranzicija," analizirao je Lužaić.

Gorica u idućem kolu, 16. veljače, gostuje kod Splita.

Standings provided by Sofascore

Podijeli