Novosti Sport Događanja

Kurilovčani opravdali ulogu favorita za plasman u polufinale županijskog Kupa, Lukavec zaustavljen kod Save Strmec

04.05.2023. / Damir Žbulj

Nogometaši Kurilovca opravdali su ulogu favorita u četvrtfinalu Kupa Nogometnog saveza Zagrebačke županije, u dvoboju s nižerangiranom Croatijom iz Hrastja.

Kurilovčani su poveli već u desetoj minuti preko Ivana Pušića, dok je u 35. prednost povećao Luka Artuković. Iako su gosti u samom finišu prvog dijela smanjili zaostatak golom Karla Severa, sve je praktički bilo odlučeno početkom nastavka, kad je protivničku mrežu zatresao i Đevad Selman. Sve dvojbe, ako ih je i bilo, riješio je 15-ak minuta prije kraja Vilim Blagoev, koji je u drugom dijelu ušao s klupe, dok je na konačnih 5:1 postavio Antonio Bakula, još jedna 'rezerva' trenera Harambašića, u završnici dvoboja.

U početnoj postavi bili su Leon Išek, Marko Ivković, Luka Artuković, Đevad Selman, Nikola Bradić, Marko Drezga, Aleks Stojaković, Stjepan Završki, Matej Resler, Ivan Pušić i Ivan Knežić, dok su priliku dobili, uz Blagoeva i Bakule, još i Filip Turkalj, Mijo Šarić i Vito Pezo.

Lukavec se nije proslavio na gostovanju kod Save Strmec, rivala iz 3. NL Centar, te je nakon ispadanja u Kupu Velike Gorice zaustavljen i u Kupu NSZŽ, koji se igra kao kvalifikacije za ulazak u pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa.

Ekipa Slavena Batovanje bila je u zaostatku od 20. minute, kad je Anića svladao Ledinski i tih 1:0 ostalo je na semaforu do kraja dvoboja, iako je Lukavec od 65. minute imao igrača više na travnjaku, poslije isključenja Manzina.

U prvih 11 su, uz Anića, bili i Marijan Grdenić, Ostojić, Žuljević, Vujičić, Grozdek, Matić, Quni, Povoljnjak, Talan i Banić, u drugom dijelu su s klupe ušli i Milašinović i Bogadi, ali nitko nije uspio zatresti domaću mrežu.

Kurilovec će u polufinalu županijskog Kupa, koje je na rasporedu 17. svibnja, gostovati u Rakitju kod GNK Tigar Sveta Nedelja, koji je s 2:1 bio bolji od Bistre, dok u drugom polufinalu Sava Strmec igra kod Dugog Sela, koje je eliminiralo Jasku Vinogradar u Jastrebarskom.

Podijeli