Novosti Sport Događanja

Kurilovec otvara trećeligašku sezonu na Udarniku s Ponikvama

24.08.2019. / Damir Žbulj

Nogometaši Kurilovca spremni su za novu trećeligašku sezonu, koju će otvoriti u subotu od 17.30 sati na svom Udarniku protiv zagrebačkih Ponikva.

Posljednju 'provjeru', u finalu Kupa Nogometnog saveza Zagrebačke županije s Goricom, odradili su savršeno i osvojeni trofej sigurno će biti dodatni poticaj, kako za mladog i talentiranog trenera Pericu Vidaka, tako i za njegove igrače.

Treća HNL ove se sezone igra u malo drugačijem formatu. Kurilovec je smješten u 3. HNL Središte, gdje se nalaze ekipe iz Zagreba i šire okolice. Nema više klubova iz Primorsko-goranske i Istarske županije, a hrvatski će nogomet, umjesto tri, imati pet hrvatskih 3. liga. 

Uz Kurilovec, Vinogradar iz Mladine, Dugo Selo, Vrbovec tu su i Lučko, Trnje, HAŠK, Maksimir, Ponikve, Špansko, Jarun i Vrapče te Zagorec iz Krapine, Bistra, Mladost Petrinja, koja će svoje zbog radova na stadionu igrati u Kutini na igralištu NK Moslavina i Gaj Mače, koji će svoje utakmice zbog radova na stadionu igrati u Krapini na igralištu Zagorca.

Veliku želju za brzi povratak u Drugu HNL ima Lučko, dok će se vidjeti kakve će ambicije ove godine imati Vinogradar, prošlosezonski prvak.

Kurilovec i nema neki veliki rezultatski imperativ, osim što je treneru cilj ponovno igrati atraktivan nogomet i nastaviti s razvojem igrača koje ima u kadru.

Sjajnim prošlosezonskim partijama, pogotovo u drugom dijelu natjecanja, Kurilovec je na kraju završio na fenomenalnom petom mjestu, s 14 pobjeda, 13 remija i tek sedam poraza, uz odličnu gol razliku 64-41.

Nositelji igre ostali su na okupu, došlo je nekoliko mladih igrača Gorice, a ekipu su pojačali Karabatić iz Dugopolja, Grdenić iz Intera i vratar Bogović iz Vinogradara, koji se već dokazao u raspucavanju finala Kupa NSZŽ-a.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će Kurilovčani otvoriti sezonu protiv neugodnih Ponikva. Vidak je protiv Gorice na teren poslao Bogovića, Šarića, Kelavu, Povoljnjaka, Slunjskog, Manduru, Spudića, Matoša, Čunčića, Rajića i Karabatića, igrali su još Stiplošek, Sedlaček i Čurek, pa se među njima može tražiti i početni sastav za subotnji okršaj na Udarniku.

"Ponikve su dobra momčad, defenzivno neugodna, s jako dobrim izlascima u kontranapade. Trebat će nam utakmica na najvišoj razini kako bismo uzeli bodove," poručio je trener Vidak.

Uz podršku navijača na Udarniku, koji su se sigurno već zaželjeli trećeligaškog nogometa, vjerujemo kako će im biti lakše doći do pozitivnog rezultata.

Ulaz na stadion je 20 kuna.

U prvoj odigranoj utakmici prvog kola 3. HNL Središte Maksimir je s minimalnih 1:0 svladao Jarun. Dugo Selo dočekuje Mladost iz Petrinje, Gaj Mače igra kod Lučkog, a HAŠK u Vrbovcu. Vinogradar je domaćin Španskom, Vrapče na svom travnjaku igra s Bistrom, a Zagorec sezonu otvara protiv Trnja. 

 

 

 

 

Galerija slika

Kurilovec otvara trećeligašku sezonu na Udarniku s Ponikvama

Podijeli