Novosti Sport Događanja

Laura je u Poreču upoznala svoju najdražu judašicu: Ovo su posebni trenuci

13.06.2019. / Damir Žbulj

Članice i članovi našeg velikogoričkog judo kluba za osobe s invaliditetom Fuji imali su ovih dana u Poreču puno razloga za osmijeh!

Sudjelovali su na Special Needs Seminaru na kojem su mogli učiti od velikih zvijezda svjetskog juda, osvajača brojnih olimpijskih, svjetskih i europskih medalja, ali su i podijelili svoja bogata iskustva.

U Poreču je na Festivalu juda više od 1500 sportašica i sportaša iz 47 zemalja svijeta, njihovih obitelji, čelnika Europske judo unije, trenera, znanstvenika i brojnih drugih zaljubljenika u ovoj sport.

"Svake godine Judo Festival napravi veliki iskorak, a ove godine treba istaknuti kamp za djecu s invaliditetom. Tako nešto obogati, ne samo sportsko događanje, nego i cijelo društvo," istaknuli su organizatori.

Brojni treneri iz cijelog svijeta došli su vidjeti kako dobar posao rade Marina Drašković i njeni pomoćnici u Fujiju

Naše judaše pozdravili su i olimpijski pobjednici Slovenka Tina Trstenjak, Čeh Lukas Krpalek, Kosovarka Majlinda Kelmendi te osvajačice europskih medalja Larisa Cerić iz BiH te naša Barbara Matić.

Posebno je oduševljena bila naša Laura Bičanić, kojoj je Barbara najdraža judašica!

"Prvi puta sam ovdje i ovo je veliki napredak za judo, za osobe s invaliditetom i sjajan način da se judoke povežu na međunarodnoj razini i uče jedni od drugih. Mislim kako su naša trenerica i moji prijatelji iz juda naučili jako puno od sjajnih trenera iz Nizozemske i Slovenije. Ovo je odlična prilika i za zabavu i učenje važnih lekcija," ispričala je Laura.

"Ovo su posebni trenuci i uživamo u svakoj prilici da radimo s djecom. Nekima od njih je ovo prvo putovanje bez roditelja, napreduju iz dana i dan. Jako sam ponosna jer možemo biti dio ovakvih kampova i pružiti im još jedan razlog za osmjeh," poručila je hrvatska reprezentativka Barbara.

Seminar je vodio Nizozemac Tycho van der Werff, koji se specijalizirao za rad s osobama s invaliditetom.

Važan je ovo korak naprijed u projektu #BeInclusive naših Fuji i Pinky judašica i judaša.

Veliko znanje i iskustvo i ove godine će prenijeti stručnjaci iz legendarnog japanskog Kodokan instituta iz Tokija. Svi zainteresirani će od 13. do 16. lipnja moći raditi s europskim i svjetskim prvacima, pitati sve što ih zanima i napredovati u svojim vještinama.

"Željela bih zahvaliti Hrvatskom judo savezu, Gradu Poreču i svim ostalim partnerima, koji su zaslužni za vrhunsku organizaciju ovako velikog događanja," rekla je Jane Bridge, dopredsjednica Europske judo unije (EJU), koja ima i velike zasluge što su Fujijevci ove godine u Poreču.

Velika avantura bliže se kraju, naši mladi judaši po prvi puta su na ovakvom putovanju bez pratnje svojih roditelja i sigurno će im boravak u Istri donijeti brojne uspomene za pamćenje.

Galerija slika

Laura je u Poreču upoznala svoju najdražu judašicu: Ovo su posebni trenuci Laura je u Poreču upoznala svoju najdražu judašicu: Ovo su posebni trenuci Laura je u Poreču upoznala svoju najdražu judašicu: Ovo su posebni trenuci

Podijeli