Novosti Sport Događanja

Lavovska borba mladih rukometašica nedovoljna za poluzavršnicu

06.04.2018. / Damir Žbulj

Rukometašice Udarnika nisu se uspjele plasirati u polufinale završnice prvenstva Hrvatske za mlađe kadetkinje, koja se igra u Umagu. U četvrtfinalu je bolja bila Lokomotiva sa 17:14 (4:5), iako su naše mlade igračice pružile sjajan otpor favoriziranim suparnicama. Imale su minimalnu prednost na poluvremenu, odlično su parirale i do sredine drugog dijela, no, Lokosice su u završnici imale više snage i koncentracije za konačnu pobjedu.

Bila je to i posebna utakmica za trener Josipa Mesnika i nekolicinu igračica, jer su upravo iz redova Lokomotive stigli u velikogorički Udarnik.

Sjajno su naše mlade rukometašice otvorile utakmicu, s dva pogotka Karle Brakus i jednim Marije Perković Udarnik je poveo 3:0. Brakus i Perković zadržale su svoju preciznost i u narednim minutama te je na semaforu dvorane Stella Maris u Umagu bilo lijepih 5:2. Ipak, do kraja prvog dijela Lokosice su uhvatile priključak i na kratki predah otišle s minimalnim zaostatkom (5:4).

Velika borba vodila se u nastavku dvoboja za polufinale prvenstva Hrvatske. Doris Katalinić i Perković čuvaju prednost Udarnika, ali raspoložena Lucija Krezo ipak svojim golovima uspijeva Lokomotivu dovesti do preokreta te rezultatske, ali i psihološke prednosti za završnicu dvoboja. Lucija Runjić Zagrepčanke odvodi i na četiri zgoditka viška, što se pokazalo i ključnim trenutkom susreta. Brakus i Perković pogađaju za 16:14, ali više nije bilo vremena za potpuni povratak u dvoboj. Saša Sladić postavlja na konačnih 17:14 i veliko slavlje igračica Lokomotive, koje su bile svjesne kako su 'provukle' do mjesta među četiri najbolje ekipe Hrvatske.

Marija Perković sa šest i Karla Brakus s pet postignutih pogodaka predvodile su Udarnik, dok su Lucija Krezo s pet golova i Tomica Curić sa četiri bile najefikasnije u redovima Lokomotive.

Udarnik u petak nastavlja svoju borbu u Umagu razigravanjem od petog do osmog mjesta. Od 18 sati čeka ih dvoboj protiv Murvice, a ukoliko ostvare pobjedu u tom susretu, u subotu bi od 11 sati igračice Josipa Mesnika igrale za peto mjesto u Hrvatskoj.

Treba još jednom naglasiti kako je i sam plasman na završnicu, kao i ulazak među osam najboljih, fenomenalan uspjeh za velikogorički ženski rukomet!

Završnica PH Djevojke 2002/2003, mlađe kadetkinje, četvrtfinale:
ŽRK Udarnik Velika Gorica - RK Lokomotiva Zagreb 14:17 (5:4)

ŽRK Udarnik Velika Gorica: Matea Josić, Ema Burić, Sara Sremić, Dora Ciprić, Gabrijela Skrbin, Katarina Čulumović, Marija Perković 6, Lucija Lovrić, Anja Vučićević 1, Dorotea Filipec, Ira Nujić, Ana Cerovski, Karla Brakus 5, Antea Fratnik, Doris Katalinić 2. Trener: Josip Mesnik.

Podijeli