Novosti Sport Događanja

Limači Krškog najbolji na Trofeju ban Jelačić 2017

12.06.2017. / Sportska redakcija

Od petka do nedjelje na igralištu u Vukovini u organizaciji Nogometnog kluba Ban Jelačić te suorganizaciji Planeta nogomet pod budnim okom Branka Pavlice održano je šesto izdanje tradicionalnog turnira limača Trofej Ban Jelačić.

Bilo je ovo najbolje izdanje turnira do sada na kojem je sve bilo podignuto na razinu više, od same organizacije pa do kvalitete nogometa čemu su zasigurno pridonijele i kvalitetne momčadi iz Slovenije (Brežice 1919, Krško), Bosne i Hercegovine (Zrinjski, Široki Brijeg, Sarajevo), Austrije (GAK Juniors), Mađarske (ZTE, Videoton) te Hrvatske. Svi sudionici iz Vukovine su svojim kućama otišli s lijepim utiscima izrazivši želju za novim susretom.

-Prezadovoljni smo svime, a to nas obvezuje da sljedeće godine sve ovo moramo podići na razinu više- rekao nam je Branko Pavlica.

Neizvjesno finale

Kroz petak i subotu igrale su se utakmice po skupinama, dok je jučerašnji dan bio rezerviran za nokaut fazu čiji su susret što se završnica približavala svome kraju bili sve bolji i neizvjesniji. Krško koje je dominiralo tijekom cijelog turnira u finalu je potvrdilo primat, no mladi igrači Lokomotive zadali su im podosta problema. Finalni susret u kojem su igrači Krškog slavili s 3:2 bilo je jedno od najboljih ovogodišnjih finala u ovome uzrastu.

Krško je u prvom dijelu preko dvostrukog strijelca Zorka i Popelara imalo vodstvo od 3:0, da bi Lokosi preko Zankija i Pernara u drugom dijelu smanjili na 3:2 odvevši utakmicu u neizvjesne vode. Nažalost, do potpunog preokreta nisu stigli te je Krško po prvi puta osvojilo pobjednički trofej na turniru u Vukovini.

Umjesto izbora najboljih pojedinaca, organizatori su izabrali Dream team kojeg čine; Josip Nekić (Dinamo), Armando Pernar (Lokomotiva), Ondre Zanki (Lokomotiva), Neo Lecher (Lokomotiva), Mark Kerin (Krško), Sven Šunta (Krško), Jakov Šimetić (Rijeka), Tijan Zorko (Krško).

Djelić atmosfere iz gledališta, s terena i s proglašenja najboljih donosimo u našoj FOTOGALERIJI.

REZULTATI ZAVRŠNICE
OSMINA FINALA: Krško-GAK Juniors 3:1, Zrinjski 1-Ponikve 2:1, Dinamo-Gorica 3:0, Zagreb-Slaven Belupo 1:2, Široki Brijeg 1-Samobor 4:5, Lokomotiva-Troglav 1918 7:0, Rijeka-Mladost (B) 4:0, Sarajevo-Videoton 1:2
ČETVRTFINALA: Krško-Zrinjski 1 2:0, Dinamo-Slaven Belupo 5:4, Samobor-Lokomotiva 0:3, Rijeka-Videoton 1:0
POLUFINALA: Krško-Dinamo 5:2, Lokomotiva-Rijeka 2:1
ZA 3. MJESTO: Dinamo-Rijeka 3:0
FINALE: Krško-Dinamo 5:2

KONAČNI POREDAK
1. Krško, 2. Lokomotiva, 3. Dinamo, 4. Rijeka, 5. Videoton, 6. Zrinjski 1, 7. Samobor, 8. Slaven Belupo

 



Podijeli