Novosti Sport Događanja

Lomnica bolja od Klasa u turopoljskom derbiju

11.11.2019. / Juraj Odrčić

 U Mičevcu je ovoga vikenda odigrana utakmica naša dva predstavnika u JŽNL. Prije utakmice domaćini su imali imperativ pobjede s obzirom da su držali posljednju poziciju na tablici, a gosti su na utakmicu došli bez dvojice važnih igrača. S obzirom na to, Lomnica bi vjerojatno bila zadovoljna i bodom, no na kraju je zasluženo slavila. Treba naglasiti da  je na tribinama bio veliki broj gostujućih navijača, a domaći su i na tom dijelu podbacili.

Klas je početnom postavom pokušao iznenaditi goste na način da je obrambeni igrač Kundih igrao napadača. Na kraju je to bila loša odluka, jer je domaća obrana izgledala propusno i bezvoljno. Gostujući napadač Marin Ćurić spretno i sretno zabija tri gola unutar petnaestak minuta i usmjerava utakmicu u jednom smjeru. Gosti su imali još nekoliko prigoda u prvom poluvremenu, a za domaće je opasan bio Majić iz slobodnog udarca. Kada su gosti imali sve pod kontrolom, pred kraj prvog poluvremena domaći smanjuju rezultat. Slabu reakciju Pogledića nakon jednog nabacivanja iz slobodnog udarca koristi Vidaković i daje nadu Klasu.

Odmah početkom drugog dijela Kundih koristi nesigurnost gostujuće obrane i zabija za 2:3 koji se pokazao kao krajnji rezultat utakmice. U drugom poluvremenu natopljeni teren nije dao previše mogućnosti za kombinatoriku, obje momčadi su pokušavale dugim loptama, a borba se najviše vodila na sredini terena, ali bez previše opasnosti za oba gola. Ovim porazom nogometaši Klasa su ostali na dnu poretka, a pred njima su do kraja jeseni dvije teške utakmice i sve je očitije da će do kraja polusezone biti na posljednjoj poziciji. S druge strane Lomnica gostuje u Samoboru i dočekuje Strmec, te se novi bodovi smiješe Lomničanima.

 

Podijeli