Novosti Sport Događanja

Lovrić dotukao Splićane: Reprezentacija je san, ali nadam se i tome jednog dana...

30.10.2019. / Damir Žbulj

"Malo smo htjeli Lovrića odmoriti nakon Rijeke, a htio sam i vidjeti kako će to jednog dana izgledati kad nam on ode. Očigledno ćemo morati tražiti neka bolja rješenja," jasan je bio trener Gorice Sergej Jakirović nakon velikog slavlja nad Hajdukom za plasman među osam najboljih ekipa Hrvatskog nogometnog kupa, prvi puta u povijesti kluba.

Nakon naporne partije na Rujevici ovaj dvoboj je započeo na klupi, međutim, ušao je početkom nastavka i onda dotukao Splićane. 

-->> Još jedna večer za pamćenje: Gorica preko Hajduka do četvrtfinala Kupa!

Nije tajna kako je Kristijan Lovrić cijele ove godine ponajbolji igrač Gorice i uskoro će prema zakonu tržišta sasvim izgledno nastaviti karijeru u nekoj većoj sredini.

Bio to zagrebački Dinamo ili neka druga destinacija u inozemstvu...

Popularni Kiki se u ovom trenutku ne obazire na sve te priče, marljivo radi i trenira, igra najbolje što može za svoju Goricu i sjajnim partijama i spektakularnim golovima uveseljava navijače, koji će još neko kratko vrijeme ipak moći uživati u njegovim majstorijama na travnjaku.

Bilo je tako i protiv Hajduka, kad mu je jedno poluvrijeme bilo dovoljno da ponese titulu igrača utakmice i povede Goricu prema četvrtfinalu Kupa

"Što znači povijesna? Nama je svaka utakmica bitna i svakoj pristupamo na isti način. Nebitno je li to polufinale ili finale Kupa. Sve je bitno, borba je za Europu, preko Kupa ili prvenstva nama je svejedno," iiznio je Lovrić svoje prve dojmove poslije slavlja sa suigračima i navijačima.  

"Mislim kako smo cijelu utakmicu dobro izgledali, a u prvom poluvremenu smo bili malo pod dojmom i umorni od utakmice na Rujevici. Trebalo nam je vremena da dođemo na našu radnu temperaturu, da nas 'probije' i nakon toga smo diktirali igru i imali dosta šansi. Zabili smo dva pogotka, primili jedan, ali na kraju se broje ta naša dva i to je najbitnije," dodao je sjajni ofenzivac Gorice.

Lovrića i njegove suigrače već u subotu od 17.30 sati očekuje novi okršaj s istim suparnikom na istom travnjaku, samo u prvenstvu...

"Mi znamo sve o njima, oni sve o nama. 'Potući' ćemo se opet i kako bude. Nema tu nekog velikog imperativa. Radimo dobro, treniramo dobro i uz takvu predanost možemo daleko dogurati. Čestitam cijelom stručnom stožeru, ljudima u klubu i oko njega, navijačima koji su uz nas i koji su nas vodili do velike pobjede," naglasio je pa u jednom dahu dodao:

"Možemo igrati sa svima. Nije nam problem izaći na teren protiv bilo koga. Ponekad je to samo u našim glavama, kako ćemo se postaviti, kako ćemo taj dan ili trenutak izgledati. Ne drhtimo ni pred kim, Dinamo je klasa iznad svih, ali sa svima ostalima se možemo potući za bodove. Pokazali smo to, na dobrom smo putu i vjerujem da ćemo ostvariti ono što smo si zacrtali, a to je Europa!"

Motivacija je bila na visokoj razini, no, taktički je trener Gorice Jakirović u potpunosti nadmudrio svog kolegu Burića...

"Hajduk je veliki klub i protiv njih je sigurno posebno igrati. Protiv svih se bacamo na glavu, ali normalno da je motiv veći protiv velikih ekipa. Ponavljam, tu postoji mali problem 'u glavi' neki put. Igraš s Dinamo, Osijekom, Rijekom i Hajdukom i onda se psihološki trebaš prebaciti na utakmicu s Interom ili Istrom, koje su također dobre momčadi, ali nisu na toj razini. Ne možeš danas protiv nikoga 'lakše' i svi pokazuju kako je naša hrvatska liga ipak jako dobra s obzirom na uvjete."

"Trener je posložio taktiku kako je mislio da će biti najbolje, urodilo je plodom, pobjeda se jedino broji i idemo dalje!"

Napuštajući travnjak Gradskog stadiona Lovrić je doživio ovacije gostujućih navijača, koji su ga jednoglasno pozvali da dođe u Hajduk. Teško da će vidjeti taj scenariji...

"Lijepo je kad su ljudi iz bilo kojeg kluba zainteresirani za tebe, kad te žele protivnički navijači. To znači da treniraš, radiš i igraš dobro. Hvala im na tome, ali Gorica je moj klub. Oni su možda najbolji navijači, svaka im čast, ali stavljaju preveliki pritisak na svoje igrače. U Splitu ih nosi publika, ali na gostovanjima oni moraju preuzeti konce igre i mi njihove pogreške znamo kazniti."

"Nemam nikakvih posebnih želja, prvenstveno mi je želja biti zdrav, a samim time će doći sve ostalo. Treba nastaviti trenirati i sve će doći na svoje."

Svojim partijama Lovrić već neko vrijeme skreće pozornost na sebe, sigurno je jedan od najboljih nogometaša HT Prve lige i naravno kako se nije mogla zaobići tema poziva u hrvatsku reprezentaciju...

"Bože moj, san je svakom nogometašu zaigrati za reprezentaciju. Ima li izbornik mene u vidu to je druga stvar. Nadam se da će i to jednog dana doći, jer je to velika čast. Nadam se da ću jednog dana biti u kadru. Trenutno su ovi igrači ispred mene, igraju u boljim klubovima, trebam ja još puno raditi da dosegnem tu razinu."

Lovrić je svakako jedan od ljubimaca velikogoričke publike, uvijek nakon utakmice nekome pokloni dres, često onim najmlađim navijačima Gorice, a ovaj put je poklon imao i posebnu posvetu...

"Čovjek ide na operaciju i zamolio me da mu poklonim dres. Nikada mi tako nešto nije problem," poručio je Lovrić za kraj i odjurio prema svlačionici. Vremena za feštu nema, novi okršaj s Hajdukom je pred vratima. Bit će prilike nakon toga za proslavu ovog fantastičnog rezultat i uspjeha.

(Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

Podijeli