Novosti Sport Događanja

Lovro Pavčec u Bugarskoj ostao bez nove europske medalje, Hrvatski boksački savez uložio prosvjed i žalbu na suđenje!

19.04.2022. / Damir Žbulj

Naša velika boksačka nada, Lovro Pavčec iz Velike Mlake, nažalost nije došao u priliku boriti se za medalju na Europskom prvenstvu za mlađe seniore.

U superteškoj kategoriji iznad 92 kilograma poražen je u četvrtfinalu od domaćeg bugarskog boksača Kirila Borisova, sudačkom odlukom.

Moglo bi se reći nezasluženo, jer je prema izvještaju Hrvatskog boksačkog saveza Lovro s 3-2 dobio i drugu i treću rundu, a trebao ih je dobiti i uvjerljivije.

Međutim, na kraju je Bugarin 'poguran' u polufinale na štetu našeg hrvatskog prvaka Pavčeca.

Vodstvo hrvatske reprezentacije i njegov trener Yousef Hasan odmah su uložili prosvjed i žalbu na sudačko bodovanje, ali do promjene odluke nije došlo.

Lovro je osvajao medalje na kadetskim i juniorskim prvenstvima Europe i sada je na ovakav način zaustavljen u pohodu na novu kontinentalno odličje.  

"Sve čestitke za nastup Lovre Pavčeca u Sofiji i puna podrška njemu i treneru Yousefu Hasanu iz BK Nokauta na pobjedi u prvom kolu nad prvakom Armenije i odličnoj borbi protiv bugarskog favorita u kojoj je Lovro zaslužio prolaz u polufinale," javili su iz Hrvatskog boksačkog saveza!

Podijeli